Prelistaj nekaj strani iz knjige
Mehka vezava
372 strani
slovenski jezik
Velikost: 154 x 230 x 24 mm
Leto izida: 2014
ISBN: 9789612531126

17,00 

Skriti pomeni pravljic: od svilne do jantarne poti

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
372 strani
slovenski jezik
Velikost: 154 x 230 x 24 mm
Leto izida: 2014
ISBN: 9789612531126

Monografija Skriti pomeni pravljic – od svilne do jantarne poti dr. Milene Mileve Blažić prinaša nova spoznanja primerjalne književnosti in folkloristike na področju študija literarne in ljudske pravljice.

Za monografijo je značilna mednarodna in primerjalna optika, pri tem pa upošteva različna spoznanja uveljavljenih raziskovalcev in reflektira, misli in raziskuje korpus slovenskih pravljic. Še posebej pa aktualizira slovenske pravljičarke in se odpira v smer didaktike.

Iz recenzij:

“Raziskave se dotikajo različnih aktualnih tem in vsebin, med njimi še posebej izstopajo študije na področju odkrivanja pisateljic in publicistk ter njihova delovanja na področju pravljičarstva. Lahko celo rečemo, da je avtoričino delo na tem področju zapolnilo belo liso v literarnozgodovinski in etnološki vedi. /…/ Knjiga je za področje študija literarne in ljudske pravljice zelo pomembna in prinaša nova spoznanja primerjalne književnosti in folkloristike, nekatere teme in vsebine pa so v njej celo prvič predstavljene in raziskane. Avtorica sledi aktualnim spoznanjem in odkritjem na področjo mednarodnega in domačega slovstva in jih vključuje v svoje študije. Tudi z metodološkega in teoretičnega vidika raziskave nadgrajujejo dosedanje prijeme in so pogosto interdisciplinarne in komparativne.” – prof. dr. Boža Krakar Vogel

“Čeprav sodijo pravljice med bolj raziskana področja mladinske književnosti, pomenijo vedno znova velik raziskovalni iziv. Monografija Skriti pomeni pravljic – od svilne do jantarne poti uspešno ohranja to dvotirnost: po eni strani upošteva različna spoznanja uveljavljenih raziskovalcev, po drugi strani pa z razpiranjem v smer primerjalne mladinske književnosti v mednarodni luči reflektira, misli in raziskuje korpus slovenskih pravljic. /…/ Mednarodna in primerjalna optika tako še posebej aktualizira slovenske pravljičarke, odpira pa se tudi v smer didaktike, kar je v hitro spreminjajočem se svetu, ki mora učečim se vedno znova osmišljati proces učenja, zelo dobrodošlo.” – doc. dr. Barbara Pregelj

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.