Vezava: Mehka
Št. strani: 102
Jezik: Slovenščina
ISBN: 9788871741604

10,80 

Po koncu začetek

REDNA CENA:

12.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,20 

VAŠA CENA

10.80 €

10,80 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI

Vezava: Mehka
Št. strani: 102
Jezik: Slovenščina
ISBN: 9788871741604

Letošnje poletje je pri Založništu tržaškega tiska minilo v znaku branja in izbiranja najboljših kratkih zgodb, ki so prispele na natečaj pod naslovom Po koncu začetek. Med 81 prispelimi zgodbami je strokovna komisija izbrala dvajset najboljših, ki so svoje mesto dobile tudi v knjigi z istim naslovom.

Zgodbe, ki so bile objavljene v Primorskem dnevniku ter na spletni strani založbe, so bralci izbirali preko spletnega glasovanja in med njimi izbrali tri najboljše. Zbirko je uredila in spremno besedo napisla Jadranka Cergol. Zaključni dogodek natečaja se bo zgodil prav v času knjižnega sejma, ko bomo v sklopu Foruma za obiskovalce, v sredo, 20. novembra ob 19.15, razglasili zmagovalce natečaja in podelili nagrade.

V izbranih prispevkih so se avtorji lotili različnih tem, socialnih, osebnih in globalnih. V večini primerov so se na široko razpisali o koncih in le nakazali začetek, a vsem je bila skupna želja po pripovedovanju in podajanju osebnega pogleda na določeno situacijo. Jadranka Cergol je v spremni besedi zapisala: »Razloge, ki privedejo človeka do pripovedovanja, gre zato iskati predvsem v podzavestni želji po komunikaciji, po izražanju samega sebe.

Zato pa sta nam bila dana tudi jezik in kultura, v katerih živimo (v našem primeru sta to slovenski jezik in slovenska kultura), da se lahko v njih izražamo, da lahko pogledamo v dno svojega srca in duše in iz njih potegnemo, kar je najgloblje skritega v nas in to predstavimo drugim. Pisno sporočanje pa ima dodatno še tako vplivno sporočilnost, da je eno najbolj učinkovitih in zanesljivih metod izmenjave informacij; pisno sporočanje nudi človeku (morda utopično) možnost, da zapusti za sabo oprijemljiv znak svojega obstoja (exegi monumentum aere perennius – je že pred stoletij napisal Horacij) in s tem zapusti svetu del sebe.«

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

22.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,20 

VAŠA CENA

19.80 €

19,80 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.