Mehka vezava
253 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616922838

17,90 

1001 boan

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

19.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

17.90 €

17,90 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
253 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616922838

Boani so Bojanovi koani. Na minimalistično obliko zvedene izjave so seveda specialnost vzhodnjaških meditativnih praks, mariborska realnost pa nas sooča še z drugo možnostjo: da so v besedo skovani Bojanovi slogani. Ne bi moglo biti bolj različno eno od drugega, raztapljanje misli ali njeno ostrenje v puščico, ki hoče precizen zadetek in učinkovit odziv. Vmes je še aforistika, posebej ljubeče gojena med Slovani, ki so seveda morali dodati kanec žolčne parapesniške sitnobe v njen značaj. Vse skupaj posejnao med beležke, zaznamke, pesniške zasnutke, zrele ali že skoraj dozorele lirizme, opazke, prebliske, nastavke in modrovanja.

Pesniška skicirka – je morda to ustrezen zbirni izraz za tako raznorodno beleženje? Avtor sam v zapisih nekajkrat lovidefinicijo in položaj pa seveda smisel. naj bo torej skicirka, brez slabšalnega prizvoka. Saj tudi avtor ne dela razlik med filozofsko razprtim prebliskom, moralno sodbo ali čisto navadno godrnjavo impresijo, digresijo, depresijo… Ko forma izgubi svojo strogo držo in se razpusti v veselje in jezo izrekanja. Vsi smo besni na to, kar se nam dogaja, ampak vsak med nami besni po svoje. In smo veseli, kadar se najde kdo, ki zna to narediti duhovito, dvignjen nad kakofonijo pavšalnega zmerjanja, ob tem pa postreže še z liričnimi ali s konteplacijskimi nadstandardi.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.