Mehka vezava
75 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2020
ISBN: 9,78961961290858E+015

10,00 

Barve časa

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
75 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2020
ISBN: 9,78961961290858E+015

Zbirka Barve časa sicer prinaša izbor pesmi iz daljšega časovnega obdobja. Združene v štiri sklope, pojasnjuje avtor, simbolično reflektirajo zapis spoznanj skozi letne čase. »Zgodbe iz pesmi so smešne in žalostne, včasih satirične, včasih resnične, včasih dvoumne. Na koncu so le del naših izkušenj skozi čas.«

Alenovi prvi zapisi, z ljubezensko in uporniško tematiko, so nastajali sramežljivo in skrito. »Kasneje so postali moj dobri duh pravljičnega sveta odraslih. Kot se spominja, sta ritem in harmonija pri njem že dokaj zgodaj sami našli besede in nastale so prve skladbe. Mnoge imamo že v ušesih v izvedbi skupine Aliens, v kateri (so)ustvarja že 30 let, na primer pesmi Tujec, Na križišču cest, Ključ in druge. Kot ugotavlja sam, nekatere pesmi dejansko oživijo šele z glasbo, druge si enostavno ne pustijo nadeti not. »Vedno pa je v ospredju sporočilo, zgodba, življenjska situacija. Včasih je tema avtobiografska, včasih izmišljena, včasih socialna ali pa preprosto zabavna,« pravi.

V Mitrovićevih očeh so ustvarjalne in umetniške duše predvsem »ljudje s povečano potrebo po komunikaciji«, kar nedvomno velja tudi za radioamaterje. »Imam srečo, da lovim ravnotežje in poslovno-strokovni vidik delovanja dopolnjujem s hobiji, ki so moja velika strast. Glasba, še posebej v avtorskem kontekstu, je eden izmed njih.«Ob branju strokovne literature vedno najde čas tudi za leposlovje in poezijo. Ljubezen do slednje je najbrž podedoval po mami, ki je tudi pesnila, čeprav resda bolj na skrivaj. Avtorjev, ki so mu blizu, je preveč, da bi jih naštevali, dušo mu pobožajo tako Šalamun, Pavček in Zlobec kot Predin, Balašević in Dylan.

Avtorjeve pesmi o življenju, »belem in črnem in vseh razpoloženj vmes« v knjižici dopolnjujejo umetniške fotografije Aleša Nanuta. Kot celota pa, je zapisala Sanja Pregl, »govorijo zgodbe, ki so večne in vsesplošne, hkrati pa se v tem posebnem trenutku vsakemu od nas kažejo drugače.«

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.