Mehka vezava
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619447116

13,49 

Huzar iz pesmi Louisa Armstronga : pesnitev v dvajsetih nadrobljenih stavkih

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

14.99 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.49 €

13,49 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619447116

121 pesmi (120+1) v dvajsetih razdelkih po šest pesmi (plus uvodna) tvori podobo mentalitete sodobne družbe in posameznika v njej, ki kljub navideznim spremembam v družbi ostaja bolj ali manj nespremenjena že od pamtiveka. Pesmi so nastajale med letoma 2010 in 13, bile revidirane v letu 2016, posvečene so spominu na pokojnega pesnika Milana Vincetiča, spremno besedo pa je napisala Stritarjeva nagrajenka Diana Pungeršič. Vse pesmi so tudi uglasbljene.

Avtor o knjigi: Ko sem jeseni 2010 po sili razmer opustil redno službo in se vrnil v samozaposlitev, se je pipica besed in glasbe na široko odprla. Prej kakšno leto zaradi službenih obveznosti nisem kaj dosti pisal, čeprav sta izšli zbirka Iztočnice in plošča Tekoma, a s pesmimi, ki so bile posnete in napisane že prej. S tem ne trdim, da zdaj navdiha ne bi več zamenjal za redno zaposlitev; nasprotno, navdih itak ostaja. Poleti in jeseni 2010 sem precej poslušal glasbo Johna Prinea in, sveže poročen, napisal ploščo Zeitgeist, iz nje pa so prišle prve pesmi in tudi zamisel za Huzarja. Po treh letih pisanja sem zbirko dal v predal in čakal na priložnost, da bi jo obelodanil. Priložnosti se reče julij 2020, redno službo pa še vedno iščem, ker mi Prešernova teza “on živi, umrje brez dnarja” ni nikoli šla v račun, saj ima občutek samoohranitve in preživetja prednost, čeprav je biti na svojem na videz fino (če bi se, seveda, tudi pravično nagrajevalo), čeprav se nisem nikoli razprodajal in čeprav nekateri še vedno mislijo, da rad škrebljam in godem iz nekakšne “umetniške drže”, česar nisem nikoli maral, saj sem vselej pisal iz nuje, ne za imidž shiranega pesnika, samega proti svetu. Vsak delavec je vreden svojega plačila, pravijo, in vselej sem rad tudi jedel, zbiral vse mogoče stvari in tudi moja od rojstva dana diplegia spastica zahteva določeno mero (tudi materialnega) udobja. Pesmi pa so vedno nastajale same od sebe in se oblikovale v koncepte; Huzar se je tako oblikoval v mojo najobsežnejšo zbirko po letu 1990, čeprav je prvi koncept vseboval okrog 200 pesmi v dvajsetih razdelkih po deset. Ker nisem nikoli objavljal zaradi objavljanja samega, ampak zgolj takrat, ko sem imel kaj povedati, sem počakal, da se je zbirka iztesala v 120 +1. Tak Huzar je še vedno, kljub desetletju, ki je za njim, podpisan s ponosom.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

REDNA CENA:

7.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,70 

VAŠA CENA

6.30 €

6,30 

99 na zalogi

VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.