Trda vezava (VALOVANKA); 183 strani

17,10 

Milimeter in pol : antologija Psevdopoetov (trda vezava)

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava (VALOVANKA); 183 strani
Pesnice: Sara Čano, Ajda Godec, Sara Nuša Golob Grabner, Anita Končar, Gašper Narobe, Anja Papuga, Anja Pečjak, Matija Pušnik, Ema Odra Raščan, Veronika Razpotnik, Špela Setničar, Matija Sirk, Alina Špan, Tom Veber, Liu Zakrajšek
Ilustratorke: Sara Čano, Nana Colnar, Pika Basaj, Hana Zadnikar, Metod Narobe, Artistic sun Kaja, Nejc Bahor Biga, Tim Gredin, Ajda Podgorelec, Eva Pavlič, Lucija Klauž.
Zbral in uredil: Tom Veber

Začelo se je s pogovorom dveh naduvanih mladcev, ki sva mislila, da sva zavohala nov val v poeziji. Vso poezijo sva zreducirala na golo opozicijo med ekstraspektivnim realizmom in introspektivno romantiko. Računala sva na nov val poezije, ki bo to presegla. Problem je bil, da takrat Psevdopoeti še niso obstajali, da sva bila zgolj dva naduta mladca. Z novimi člani pride tudi nova energija in novi dogodki. Imeli smo se za avantgardo, čeprav v retrospektivi avantgarda nikoli nismo bili. Priučili pa smo se pesništva. Poanta je samo vso poezijo postaviti na glavo. To že ne more biti tako težko.
Iz Uverture (Matija Sirk)

Tem poetikam vitalizma ne manjka! V njih je še zbir(al)nik upora, osebnega in družbenega revolta, iskanja novega, pa četudi se izpovedovalcem pred očmi pogosto zasvetlika strupena svetloba, ki bi utegnila vzeti še tako oster in pronicljiv vid.
Iz Spremne besede: dr. David Bedrač

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.