Trda vezava
slovenski / nemški jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616850728

18,00 

Pesmi

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
slovenski / nemški jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616850728

Gorazd Šifrer je rojen 30.01.1962 v Ljubljani, očetu dipl. pravniku in mami germanistki in slavistki.
Po končani osnovni šoli se je vpisal na I. gimnazijo v Mariboru, kjer je leta 1980 maturiral in v letu 1981 odslužil vojaški rok.
V naslednjih letih je študiral pravo v Mariboru ter v Ljubljani in leta 1987 tudi diplomiral. V času študija je med študijskimi počitnicami delal v ZRN, kjer je spoznaval novo okolje, zanimive ljudi ter se izpopolnjeval v znanju nemškega jezika.

Po opravljenem pravosodnem izpitu se je zaposlil kot strokovni sodelavec Višjega sodišča v Mariboru. V letu 1990 se je odločil, za samostojno pot in postal odvetnik. Odvetniško pisarno je imel v Mariboru do leta 1994. V letu 1995 je bil zaposlen na Agenciji za druge zavarovalniške posle, kot svetovalec predsednika uprave. S ponovno uvedbo notariata v Republiki Sloveniji se je v letu 1995, kmalu potem, ko so začeli delovati prvi notarji, zaposlil v notarski pisarni kot notarski kandidat – namestnik. To delo je opravljal do leta 2004 nato pa se je ponovno podal v odvetništvo, s katerim je zaključil leta 2007, ko bi imenovan za notarja. Je predsednik območnega zbora notarjev Štajerske regije, član izvršnega odbora notarske zbornice in predstavnik slovenskih notarjev v UINL.
Je tudi častni konzul Republike Kazahstan za Republiko Slovenijo s sedežem v Mariboru, član Častivrednega vinskega konventa Svetega Urbana, vitez viteškega Reda sv. Jurija – Evropskega reda hiše Habsburg-Lothringen, častni senator in predstavnik za Slovenijo Nemške gospodarske zbornice, predvsem pa predan mož in družinski oče.
V življenju je veliko potoval – in še potuje v Rusijo, ZDA, Azijo, Afriko, Južno Ameriko… in si s tem širi obzorja v vseh pogledih.
Njegov hobi, že iz gimnazijskih časov je zbiranje starih dokumentov, listin in vsega tiskanega, predvsem v slovenskem jeziku.
Svojo zgodbo na kulturnem področju je začel pisati že v mladih letih. Kot otrok je osnovno glasbeno izobrazbo pridobil ob učenju klarineta, ki sta ga kasneje zamenjala saksofon in kitara. Že v rosnih letih je vzljubil glasbo, kot univerzalen jezik in se zatekal k tišini, ki je zanj lahko najlepša glasba.
Svoje pesmi in kratko prozo je objavljal že v 80-tih v Katedri in Kmečkih in rokodelskih novicah.
Kot pevec je bil član skupin Ramzes, Brez ambicij… ter moderator Radia Maribor.
Bil je tudi eden od ustanovnih članov eksperimentalne, avantgardne, multimedijske umetniške, tudi pesniške in naposled skoraj najbolj filmske skupine W.O.R.M.S., ki je bila dejavna predvsem v preteklih 80. in 90. letih in ima začetke v letu 1983, ko so se v Mariboru povezali mladi ustvarjalci in se poimenovali najprej Črvi ali v nadaljevanju po angleško Worms.
Ustanovna zasedba – Uroš Smasek, Edmund Türk, Maja Jeričević, Dušan Ivanišin in Gorazd Šifrer – je delovala na področjih fotografije, pesništva, slikarstva in filma. Prvič se je javno predstavila januarja 1984. Osrednja tema večine filmov W.O.R.M.S. je raznovrstno manipuliranje z ljudmi (medčloveško, režimsko …), kar je večno aktualna problematika, občutna tako že nekoč kot tudi danes tudi v Šifrerjevi poeziji.
Njegov prvenec z naslovom Pesmi, je delo, od človeka za ljudi. Pri nastajanju ga je poleg želje, da bi svojim otrokom pustil nekaj v trajen spomin, spodbujala tudi zvesta podpora podobno mislečih, čutečih ljudi, ki so se ga tako ali drugače dotaknili v toku vsakdana. Pesmi so misli, so tišina, so odmev ljubezni in nežen dotik, ki se brez odvečnega poglabljanja globoko dotakne bralca s svojim preprostim in neposrednim sporočilom – ˝vse je ena sama ljubezen˝.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

10.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.