Mehka vezava
128 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781244

15,30 

Smeh na pogrebu

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Mehka vezava
128 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781244
Svet Lidije Štampar je zanjo avtentičen, izviren in edinstven, kar jo seveda loči od mase drugih pisateljev in jo naredi prepoznavno že v prvem verzu. Brez pretiranih olepševanj, samoumevnih, preveč poetičnih podob ter drugih dostopnih in primernih dejanj in trikov pesnikov Lidija spusti te bleščeče delce svojega navdiha. Vključi jih v eno trdno in osupljivo literarno strukturo ali zgradbo, ki je zaradi svoje preprostosti presenetljivo zahtevna in očarljiva. Celo ta preprostost, čeprav le na prvi pogled, je zgolj privid in domnevno gre za zavestno, strokovno vodeno pesniško koketiranje z bralcem, saj se za vsako avtoričino izjavo širi nabor vprašanj in podob, kot v čarobni seansi.
[Ivan Rajović]

O AVTORICI
Lidija Štampar je rojena v Mariboru. Leta 1980 igra v filmu Taoci (režiser Tomislav Perić). Preseli se v Nemčijo v Frankfurt/M, kjer nekaj let živi in dela. Leta 1988 se preseli v Radoviš (Makedonija), 1989 se ponovno vrne v rodno mesto Maribor. V času razpada Jugoslavije živi in dela v Münchnu. Leta 2004 se preko pokojne pesnice Zorice Sentić iz Francije vključi v humanitarno organizacijo Darujmo reč, ki zbira knjige in v zapuščenih srbskih vaseh odpira knjižnice. Prav tako pomaga pri doniranju v večjih naravnih nesrečah na področju bivših jugoslovanskih republik. V slovenščino je prevedla veliko število pesmi Zorice Sentić, Ivana Rajovića, Zdravka Odorčića in drugih. Njena velika ljubezen je fotografija.
Govori več tujih jezikov, prepotovala je številne države in je velik ljubitelj živali. Prozo in poezijo piše od svojih mladostniških let. Piše v slovenskem in srbskem jeziku in v prleškem narečju. Piše pa tudi aforizme, je član društva slovenskih aforistov.V zadnjem času je na tem področju zelo aktivna. Z društvom aforistov veliko nastopa. Svoja dela prevaja v srbski jezik. Objavljala je v 57 mednarodnih skupinskih zbornikih iz držav Hrvaške, Srbije, Romunije, Bosne in Hercegovine. V slovenskem jeziku najdete njene objave v sedmih skupinskih zbornikih. Društvo balkanskih umetnikov ji je izdalo samostojno knjigo v srbskem jeziku Štamparija nade (Tiskarna upanja).
Objavlja v reviji Locutio, na Facebooku ter v nekaterih tujih časopisih. Je članica Literarne hiše Maribor in Kulture snova Zagreb. Nastopala je na številnih mednarodnih pesniških karavanah in mednarodnih 126 pesniških festivalih v Ljubljani, Mariboru, Zagrebu, Puli, Pazinu, Rovinju, Labinu, Beogradu, Sarajevu, Podgorici, Ulcinju, Biogradu na moru, Humu na Sutli, Varaždinu, na Majdanu, v Kostolcu, Subotici, v Sinaii (Romunija) in še kje.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.