Mehka vezava
120 strani
slovenski/nemški jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789612835408

12,60 

Zatočišče spomina

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

14.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,40 

VAŠA CENA

12.60 €

12,60 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
120 strani
slovenski/nemški jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789612835408

Zbirka pesmi Zatočišče spomina/Gedächtnisversteck je dvojezična, pesmi so lirično izpovedne, vsebinske pomene poudarjajo lastne ilustracije.
Pesmi so zavite v žensko pripoved o odnosu do moškega. Zgodba je simbolna, velja lahko za katerikoli odnos.
Pesmi so, vsaj večina, ljubezensko izpovedne, vsaj na zunaj. Nekatere so nežno izpovedne, druge ironične, porogljive, . . . takšne s spoznanji resnice. V njih se bije boj med razumom in srcem, med ženskim in moškim principom. Nekatere so provokativne v svojih besednih zvezah, namenoma zbadajo, da bi prisluhnili.
Pesmi so nastale nenadno, ob sliki, besedilu pesmi, ob pripovedi prijateljice, ob spominu na dogodek iz daljne preteklosti, vzbudila so jih čustva, razočaranja, vzhičenosti, ali nenadna spoznanja, prepoznave resnice v duhu.

Iz spremne besede Irene Velkonja:

». . . Za ljubezen. Ta odločitev prihaja od znotraj, kakor da bi bila neodvisna od zunanjih okoliščin, celo neodvisna od drugega, vpletenega v isti odnos, kajti drugi/moški ne zagotavlja gotovosti, varnosti, trdnosti, je drugačen od lirskega subjekta in tako neromantično neodziven s svojimi željami po realni vsakdanjosti, da bi žensko, ki . . .
. . .

Ne, Vesnina lirika ni pesimistična, ta lirika verjame, da je od vsega hudega »močnejša svetost, ki daje življenje« verjame v »čudež«, »v kruh in vino«, »neskončnost zavito spiralo«, ki ni drugega kot bistvo, kot jaz, kot smisel, kot ljubezen. . . .«

Zbirko je uredila pisateljica Irena Velikonja, prevedla sta jo dr. Marija Mojca Peternel in dr. Alexsander Pečnik. Slovenski tekst je lektorirala Irena Velikonja, nemški tekst pa Peter Braatz.

Pesniška zbirka je kandidirala na tečaju za najboljšo samozaložniško knjigo v letu 2016.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

92 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.