Mehka vezava
122 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789617030990

15,30 

Zvrhan čas

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
122 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789617030990

sonce me noče

v nočeh brez sanjarjenj začepljeno bivanje na vse konce rajanje v zlepljeno tujost potujoče kužnine in nihanje sap na zrklih in nižinskih žarkih da sik sija zaorje v zoro ko na soncu sence hočem

Andrej Lutman že več desetletij in v številnih zbirkah poezije to poezijo oblikuje tako, da dobesedno živi besede, iz katerih oblikuje svoje pesmi. V središču njegovega zanimanja, raziskovanja in oblikovanja pesemskih besedil ni tisto tradicionalno, skrito v večnem vprašanju, kaj pesnik s pesmijo »sporoča«, ampak nenehno iskanje možnosti novih uporab, oblikovanj in preoblikovanj jezikovnega materiala, ki ustvarjalcu omogoča, da nekaj mentalnega, nesnovnega, fiktivnega postane, se preobrazi v pesem.
V Lutmanovih pesemskih besedilih postane jezik, ki ga povečini uporabljamo na pragmatičen način in se trudimo za njegovo kar se da racionalno uporabo, nenadoma sam svoj, osvobojen spon, slovarskih definicij, primerjav in ilustracij, ukleščenosti v konvencije, ki nam jih vcepljajo vse od osnovne šole naprej. […] Zato je Lutmanova zbirka Zvrhan čas polna neologizmov in besednih zvez, ki semantično ravnino nadgrajujejo z zvočno: izpisane besede nas pritegnejo zato, ker so postavljene v nize, katerih zven odstopa od znanih in/ali pričakovanih kombinacij, temu pa sledi tudi pomenska ravnina, ki pričakovano spreminja v nepričakovano, novo, včasih tudi izzivalno.

Lutman je eden redkih sodobnih besednih ustvarjalcev, ki tako dolgo vztraja v iskanju odgovora na sicer zelo preprosto vprašanje: kaj se dogaja z besedami, ki vstopijo v prostor, kjer govorimo o posebni uporabi teh besed, o njihovi »poetični« razsežnosti, njihovem »poetičnem« učinkovanju.

[Denis Poniž]

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

REDNA CENA:

22.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,20 

VAŠA CENA

19.80 €

19,80 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.