Mehka vezava
105 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2013
Založba:
ISBN: 9789612570538

10,80 

Fragmenti anarhistične antropologije

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

12.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,20 

VAŠA CENA

10.80 €

10,80 

92 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
105 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2013
Založba:
ISBN: 9789612570538

PRISPEVEK K ANTROPOLOGIJI ANARHIZMA (odlomek iz spremne besede)

Graeberjev provokativno-inspirativni, a tudi precej brani pamflet prihaja na navidezno nemogoč teren, saj česa takega, kot je anarhistična antropologija, na prvi pogled ni. Sodobna antropologija je sicer veliko prispevala k postkolonialnim študijem, nasploh k zatonu evrocentrizma ali vsaj k temu, da se ta ne more več razglašati za univerzalni um. K temu je pripomogla neizmerna količina »terenskih raziskav« oziroma pričevanj o raznoličnosti in inovativnosti človeškega socio-kulturnega eksperimentiranja.

Množica rezultatov nas lahko zapelje v začarani krog: »Poglejte, kako se človeške kulture razlikujejo in kako pisane so! Sicer pa se, če dobro premislimo, se niti ne razlikujejo tako zelo …«. Ta aporija med univerzalizmom in relativizmom se drži marsikatere akademske vede, še posebej danes, v času prevlade postmodernističnega skepticizma. Kot da je zmanjkalo poguma za »iti čez«, prestopiti na tisto stran, ki omogoča pogled na logiko teh aporij. V zahodnjaški akademski kulturi to nezmožnost prestopa utemeljujejo na domnevni metodološki doslednosti, ki pa ne prenese niti najbolj skromnega epistemološkega preskusa. Ni nenavadno, da je znanost (na tem mestu me seveda ne zanimata naravoslovje in tehnika) zvedena na vedno bolj osiromašeno statistično evidentiranje že obstoječih banalnosti, ki se jih, v imenu metodološke korektnosti, ne sme dotakniti nikakršna kritična teoretska refleksija. Antropologija bi tu lahko veliko prispevala z raziskovanju in etnografskemu zbiranju birokratskega materiala, ki vzpostavlja in ohranja tovrstne akademske rituale. Taka ironična veda bi znala – prepotrebno – denuncirati ustanovo, ki svojim članom jemlje pogum, da bi »pogledali z druge strani«.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.