Mehka vezava
255 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150889

24,00 

ISKANJE LJUBEZNI

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Mehka vezava
255 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150889

Kdor jo je dobro poznal, pa je lahko opazil, da se je po tej smrti obnašala, kot da ji ni več do življenja. Z očem sta imela poseben odnos. Vedno mu je povedala, kar mu je šlo, zdaj pa je brez njega začela ugašati. Ljubezen je ostala v njenih prsih, hotela pa je tisto pravo, tako iz mesa in krvi, da bi se svojega moža lahko dotaknila ali pa mu z običajnim podcenjevanjem povedala, kar je moral slišati, čeprav je bil naglušen. Pravijo, da ima ljubezen veliko oblik. Nekateri ljudje so tako topoumni, da vanjo umestijo celo udarce. Kakšen ljubezenski plosk po zadnjici bi še bilo mogoče šteti zraven, pa še to ni čisto gotovo, vse drugo pa bi bilo smiselno prečrtati in pestovati prepričanje, da ljubezen potrebuje mehkobo in božanje, izraža naj se kot nekaj gladkega in se kaže v strastnih objemih, domiselni poeziji in prozi na petsto straneh.

Marija Švajncer je bila rojena v Mariboru v pisateljsko-novinarski družini. Srednjo šolo (Prvo gimnazijo) je obiskovala v rojstnem kraju, v prestolnici pa je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani diplomirala, magistrirala (interdisciplinarni študij) in doktorirala. Podelili so ji naziv doktorice filozofskih znanosti. Na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru (najprej Pedagoški akademiji, zatem Pedagoški fakulteti) je bila kot predavateljica filozofije zaposlena osemintrideset let.

Marija Švajncer je avtorica devetih filozofskih knjig, in sicer: Etika I (1995), Ciril Zlobec – pesnik ljubezni (1995), Spoznavanje in modrovanje (1999), Esej o zlu (2002), Človek, življenje in filozofija (2009), Vpogled v azijsko duhovnost (2012),  Grdi filozofi (2018), Veselje do življenja ali filozofija radoživosti (2020) in Virus in filozofija (2021). Objavila je študijo s področja literarne zgodovine z naslovom Slavko Grum – vztrajati ali pobegniti onkraj (2019) ter tri romane – mladinska romana Samotni bralec (2014), leta 2015 nominiran za nagrado večernica, in Očetovi udarci (2017) ter roman Kdo neki me zasleduje? (2018). Marija Švajncer je avtorica šestih pesniških zbirk z naslovi: Sive pesmi (2011), Nisem se skrila (2011), Pisane pesmi (2015), Kamnite pesmi (2016), Igralca, V spomin na Gašperja Tiča in Jerneja Šugmana (2019), in Samogotovost (2021). Skladatelj dr. Mitja Reichenberg je uglasbil njene pesmice Palčki nagajivčki in Palčki veseljaki (2022). Marija Švajncer piše tudi lutkovne igre, tri od njih je uprizorila Lutkovna skupina Osnovne šole Ormož pod mentorskim vodstvom mag. Maje Korban Črnjavič. Na natečajih tržaške revije Mladika je za cikle poezije dobila več nagrad
(drugo nagrado leta 2010, 2011 in 2019, prvo pa 2018 in 2022), leta 2014 so ji v Mariboru podelili Glazerjevo listino. 

 

Ustvarjalka je hišna avtorica Kulturnega centra Maribor. Izdal ji je naslednje knjige: Kamnite pesmi, Očetovi udarci, Kdo neki me zasleduje?, Grdi filozofi, Igralca, V spomin na Gašperja Tiča in Jerneja Šugmana, Veselje do življenja ali filozofija radoživosti, Samogotovost, Virus in filozofija ter Palčki nagajivčki in Palčki veseljaki. Nekatera od teh del so na Biblosu na voljo tudi v elektronski obliki. Piše knjižne ocene (radijske, revijalne in spletne), eseje in filozofske članke.

 

Marija Švajncer je mama dveh sinov, Damijana in Zmaga, med katerima je devetnajst let razlike, ter babica dveh vnukov, Gala in Aljaža.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

12.00 €

12,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.