Zbirka: Frontier Proza
Vezava: mehka
Format: 14,80 x 21 x 1 cm
Teža: 236 gr
Jezik: slovenski
Št. strani: 141
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150780

21,00 

Med nevidnimi

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

21.00 €

21,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Zbirka: Frontier Proza
Vezava: mehka
Format: 14,80 x 21 x 1 cm
Teža: 236 gr
Jezik: slovenski
Št. strani: 141
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150780

Koščeni, Brezzobi, Enozobi, Enooki, Enonogi, Rimljan, Rdečka, Rumenka, Štrleči in še nekaj podobnih, se v romanu spopadajo z neumnostmi in bizarnostmi današnjega časa kot so pandemija, begunci, cepljeni in necepljeni, odstavljanje direktorjev, uničevanje okolja, nakupi orožja, s sebičnostjo in še z mnogimi drugimi težavami in problemi.

Nemočni in nevidni, krmarijo skozi turbulenten čas kot najbolje vedo in znajo. Rešujejo svojo kožo, ki je nimajo, a tudi kože drugih je pomembna. Zemlja je nazadnje rešena, a ne po njihovi zaslugi, pač pa po zaslugi tistih, ki jih med nami ni.

Odlomek iz knjige: 

Meni za karte ni. Raje imam debatni krožek. Že zato, ker so med nami tudi moški. Mešana družba mi je bolj všeč kot babja. Seveda pa med njimi ni mojega moža. Saj ne, da bi ga pogrešala. Brez njega sem še bolj sproščena. Le jezi me, ker je tako len. V nobeno dejavnost noče, nič se mu ne da, kar leži in čaka na sodni dan. Jaz pa pravim, da bo ta tako ali tako prišel, zakaj pa vmes ne bi še malo uživala? Ne vem, kam me bodo vrgli, a v nebesa prav gotovo ne. Sicer mi pa za nebesa ni. Groza me je ob misli, da bi morala celo večnost plahutati s perutničkami, v beli oblekici in se zamaknjeno smehljati. V peklu je vroče, najbrž bolj razgibano. Sem naredila dovolj grehov za tja? Kdo bi vedel, kaj je za tiste tam zgoraj greh. Ampak, da se ne bom zanje preveč sekirala, se bom raje držala teorije, da greha sploh ni. Izmislili so si ga tisti, ki želijo ljudi strašiti in kaznovati.

O avtorici: 

Magdalena Cundrič (1946) se je po študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaposlila kot profesorica nemškega in angleškega jezika na Gimnaziji Jesenice, kjer je bila v letih 2002–2003 tudi ravnateljica. Poročena je z Valentinom Cundričem, znanim pesnikom, pisateljem, dramatikom, slikarjem in profesorjem slovenskega jezika. Pisateljsko pot začela leta 1986, ko je na anonimni natečaj Prešernove družbe poslala roman ‘Ambis’, ki je bil natisnjen še istega leta.

Po tistem je napisala še dvanajst romanov. Piše tudi kratke zgodbe in igre. Objavljala jih je v literarnih revijah, igra ‘Abraham v vesolju’ je bila predvajana na Radiu Slovenija. S štirinajstimi zgodbami se je na natečajih uvrstila med prvih deset, štiri pa so bile nagrajene. Dve s prvim mestom, ena z drugim in ena s tretjim. Kratke zgodbe je najprej izdala v samozaložbi pod naslovom ‘Korak čez’, leta 2009 pa so, dopolnjene s še tremi zgodbami, izšle pri založbi Ekslibris, pod naslovom ‘Ko polži letijo’. Napisala je tudi nekaj mladinskih romanov (‘Čaj v parku’, ‘Dežela oblakov’, ‘Rebeka in Robert’) ter detektivno (‘Blodnjak’).

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.