Mehka vezava
171 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150377

17,91 

Obletnica mature

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,99 

VAŠA CENA

17.91 €

17,91 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
171 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150377

Vsako peto leto je sklicevala svoje sošolke in sošolce Tatjana na obletnico mature. Zadnjič jih je sklicala ob petdesetletnici, kmalu nato je v prometni nesreči umrla. Deset let niso prišli skupaj, potem pa sta Metka in Anica prevzeli organizacijsko vlogo. Vsi so bili veseli, da se bodo srečali na 60-letnici mature, a se jih je vseeno odločilo samo 12, da jih pride, in to enajst sošolk in en sošolec. Nekoč so hodili skupaj v Ekonomsko srednjo šolo. To je bil razred, ki je bil zelo homogen in so se imeli med seboj radi in so si pomagali. V razredu so bile predvsem ženske, a imeli so tudi šest fantov. Do 60-letnice jih je že nekaj pomrlo in ostala sta še samo dva sošolca. Na obletnico prihajajo ene iz Maribora, druge iz okolice in tretje od daleč. Zbirajo se pri hotelu Piramida.

Roman je razdeljen na poglavja, ki so imenovana z imeni sošolk in sošolca. Vsak, ki prihaja na to obletnico, razmišlja o tem, kako je bilo v šoli in kaj je vse doživel v teh šestdesetih letih, odkar so se po maturi ločili. Spominjajo se tudi svojih profesorjev in posebno razredničarke matere Ane. Veseli so, ko se spet vidijo, čeprav že vsakega daje kaka bolezen. Veselo razpoloženi praznujejo in se odločijo, da se bodo odslej srečevali vsako leto.

O AVTORICI:

Jana Hartman Krajnc, rojena 1943 v Mariboru, se je šolala na klasični gimnaziji in ESŠ v Mariboru, diplomirala na VGŠ v Grobljah pri Domžalah in na PA v Mariboru. Postala je predmetna učiteljica gospodinjstva, slovenskega jezika in književnosti; službovala na OŠ Rudolfa Maistra v Šentilju, na OŠ Pesnica in na OŠ Janka Padežnika v Mariboru. Je soavtorica Pavlihe, računalniških programov za sporočanje, piše pesmi, romane, humoreske, kratko prozo, recenzije, lektorira, objavlja v glasilih, biltenih, revijah, časopisih in zbornikih. Izdala je štiri pesniške zbirke, dve knjigi kratke pripovedne proze, sago o svoji matični družini v dveh knjigah, deset romanov in v soavtorstvu s sinom mladinski roman.

 

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

16.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,60 

VAŠA CENA

14.40 €

14,40 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.