Trda vezava
159 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789617087055

10,00 

Kafka : zbirka stripovskih zgodb

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Trda vezava
159 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789617087055

Ameriški stripovski avtor Peter Kuper v ekspresivnem črno-belem slogu, ki je še poudarjen s tehniko praskanke, odstira atmosfero, ki nam je vsem še predobro znana: tako iz prebiranja Kafkovih zgodb kot iz našega vsakdana, v katerem se večkrat znajdemo v navidezno brezizhodnih situacijah.

Kafkovski absurdnosti očitno ni mogoče ubežati, zato Kuper Kafkove zgodbe predrugači le toliko, da pokaže, kako večne so: lahko bi se dogajale tako pradavnini kot v sodobnih trumpovskih časih.
V stripovskem albumu je zbranih 14 Kafkovih zgodb, s katerimi je Kuper pokazal tako odlično poznavanje enega največjih pisateljev 20. stoletja kot tudi zakonitosti stripovskega medija. Tako to ni le zbirka Kafkovih zgodb, ampak prava enciklopedija izraznih zmožnosti stripovskega jezika.
»Kafka je umrl pri štiridesetih, pred skoraj sto leti, a kljub temu njegove zgodbe odmevajo, kot da so bile napisane včeraj. Oziroma, kot piše njegov učenec Gustav Janouch, njegovo delo je »ogledalo prihodnosti«. Sodi sem in v ta čas, njegove pripovedi so zemljevidi poti do naše človeškosti. Opozarjajo nas na nevarnosti institucij, spominjajo nas na našo krhkost in nas zbadajo, da se smejemo svojim absurdnostim. Glede na to, da našemu svetu vse bolj pritiče pridevnik kafkovski, vedno lahko odkrivamo neke nove pomene v sporočilih, ki nam jih Kafka šepeta v uho in med stripovskimi prizori.« – Peter Kuper
O AVTORJU:
Ilustracije in stripi Petra Kupra so izhajali v publikacijah širom sveta, med drugim v revijah The New Yorker in MAD, kjer že od leta 1997 piše in riše stripovsko serijo Spy vs. Spy. Leta 1979 je soustanovil politično angažirano stripovsko revijo World War III Illustrated in vse do danes ostal član njenega uredništva. Ustvaril je več kot dva ducata knjig, med njimi The System, Diario de Oaxaca in Drawn to New York. V strip je priredil tudi Srce teme Josepha Conrada, The Jungle Uptona Sinclaira in Preobrazbo Franza Kafke, ki jih obravnavajo tudi pri pouku v srednjih šolah ter na fakultetah v ZDA in drugje. Za strip Ruins je leta 2016 prejel Eisnerjevo nagrado za najboljši stripovski roman. Že trideset let poučuje strip na Šoli za vizualne umetnosti v New Yorku in je gostujoči profesor na Harvardu.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.