Vezava: mehka
Število strani: 120
Format: 190 x 270 x 7 mm
Teža: 306 gr
Jezik: slovenski, angleški
Leto izida: 2024
ISBN: 9771408988009-82

6,00 

Stripburger #82

KATEGORIJA: ,

VAŠA CENA

6.00 €

6,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Število strani: 120
Format: 190 x 270 x 7 mm
Teža: 306 gr
Jezik: slovenski, angleški
Leto izida: 2024
ISBN: 9771408988009-82

»Morda bi bil čas, da bi si dovolili narisati svet tak, kot ga zares vidimo in občutimo,« se v 82. številki Stripburgerja sprašuje Domen Finžgar, ki nas v uvodniku provokativno zapelje na pot razmisleka, ali lahko v stripih (oz. umetnosti nasploh) ubežimo stereotipnim predstavam in pričakovanjem pri upodabljanju resničnega sveta.

O iskanju ravnovesja med resničnimi zgodbami in fikcijo smo se pogovarjali tudi z odličnim nemškim striparjem Mikaelom Rossom, ki nas je obiskal ob izidu slovenskega prevoda stripa Šola padanja, prisrčne in večplastne pripovedi o življenju oseb z motnjami v duševnem razvoju, v profilu pa podrobneje predstavljamo izjemno plodnega francoskega striparja, nebrzdanega eksperimentatorja in »upornega« umetniškega erudita L.L. de Marsa, ki je zakrivil tudi tokratno naslovnico.

Pričujoče številke seveda ne bi bilo brez kopice svežih kot že preverjeno vznemirljivih imen iz vse bolj brstečih domačih stripovskih logov (pozor, slovenska zasedba tokrat zaseda več kot pol kazala!) in še marsikod drugje, ki s svojimi kratkimi stripi izrisujejo mnogoterost možnih svetov znotraj stripovskih okvirjev.

Rožnate drobtine radirke so škotskega striparja Malcyja Duffa pripeljale do razmisleka o odkrivanju kaosa v urejenosti stripov, ki ga lahko preberete v tokratni prilogi Čitanka, kjer najdete tudi svežo dozo recenzij, ki so jih napisali Matevž Rems (o stripovski priredbi Nekropole Jurija Devetaka), Katja Štesl (o Nevidnih življenjih Ivana Mitrevskega), Gašper Rus (o prvencu Katarine Šeme z naslovom Sumatra) in Lea Sande (o stripu Figebugs Nina Bullinga).

Kot zapiše Malcy Duff: »Stripovski okvirček vsebuje ves svet.« Zato le vzemite v roke Stripburger – vaše risano okno v svet!

Kazalo: 

  • NASLOVNICA: L.L. de Mars (FR)
  • UVODNIK: Domen Finžgar (SI)
  • PROFIL: L.L. de Mars (FR)
  • INTERVJU: Mikael Ross (DE)
  • STRIPI: L.L. de Mars (FR), Đorđe Kamenarović (ME), Bohdana Zaiats (UA), Lucie Lučanská (CZ), Malcy Duff (SCT), Lars Sjunnesson (SE), Nuka Horvat (SI), Klara Kracina (SI), Lena Uranjek (SI), Bernarda Lavrač (SI), Hana Černivec (SI), Neža Štular (SI), Andrej Štular (SI)
  • ZADNJICA: Andrej Štular (SI)

ČITANKA #9:

  • NASLOVNICA: Malcy Duff
  • REFLEKSIJA: Malcy Duff (Rožnate drobtine. Odkrivanje kaosa v urejenosti stripov)
  • RECENZIJE: Matevž Rems (Jurij Devetak: Nekropola), Katja Štesl (Ivan Mitrevski: Nevidna življenja), Gašper Rus (Katarina Šeme: Sumatra), Lea Sande (Nino Bulling: Firebugs)
  • OBLIKOVALSKI ZAPISEK: Anja Delbello & Aljaž Vesel
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

9.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,99 

VAŠA CENA

8.91 €

8,91 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.