Mehka vezava
95 strani
angleški jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: bb4abc56ac20

4,00 

Stripburger št. 74, letnik 28 / september 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA: ,

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

4.00 €

4,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Mehka vezava
95 strani
angleški jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: bb4abc56ac20

V novi in TEMATSKI številki Stripburgerja #74 smo pod drobnogled vzeli vse obsežnejšo in aktualnejšo produkcijo BIOGRAFSKIH STRIPOV! Predstavljamo vam izbran nabor frišnih in raznolikih stripovskih življenjepisov, v Čitanki pa najdete poučne tekste in premisleke o stripovskem mediju nasploh.

Motivi ustvarjalcev za ukvarjanje z življenjskimi dogodki posameznikov so lahko zelo različni: lahko gre za fascinacijo nad velikimi zgodovinskimi osebnostmi (kot beremo pri Ramovševem Robu), lahko pa gre za tako-zelo-sodobno navdušenje nad življenji nam podobnih malih ljudi in njihovega vsakdana (kot beremo v stripih Stipana Tadića), ki premorejo neko prav posebno in zgovorno patino, ki jo je nemogoče ponarediti.
Pristopi in prijemi pri biografiranju so karseda raznoliki, isto velja za dolžine in likovne vidike teh stripov, še najbolj pa se to kaže v temeljnih odločitvah striparja, kaj iz življenja nekega človeka se mu zdi vredno prikazati. Stripovska forma tako skupaj z biografskimi motivi ustvarja čisto nove pomene: življenje je včasih sosledje akcij, včasih pa zgolj brezinteresno zrenje … Tokrat vam – poleg že omenjenih – strežemo s stripi Marcela Rujitersa, Noaha Van Sciverja, Petra Kupra, Martina Ernstsena in drugih stripovskih biografov.
Z intervjujem sta nas počastila Martin Ramoveš, ki nam je razgaljal svoj odnos do risanja in glasbe (plus še nekaj malega o svojem novem stripovskem albumu Rob), ter Olivier Schrauwen, niti-ne-tako-sveže odkriti mojster iskanja novih izraznih možnosti in raziskovanja absurdnosti ter humorja v stripovskem mediju, obenem tudi avtor stripa Fant moj, ki ga najdete v naši spletni trgovini in vseh striparnicah ter knjigarnah, ki dajo kaj nase.
Čitanka prinaša poglobljeno branje o tem, kako avtorji dosegajo prepričljivost v biografskih stripih, recenziji stripa The Abominable Mr. Seabrook Joea Ollmanna ter Parallel Lives Olivierja Schrauwna, za dobro mero pa še vtise z pregledne in pomembne razstave legendarnega Blutcha v Strasbourgu.
Zadnja števila je torej polna tako krepkega stripovskega čtiva za sofisticirane okuse kot tudi hranilnega teoretsko-kritiškega branja o stripu. Bolj zares kot tako res ne gre. Naj vam bo v slast!
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

6.00 €

6,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.