Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 183
Velikost: 145 x 165 x 15 mm
Leto izida: 2023
ISBN: 9789619491096

15,00 

Iz neba do dna

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 183
Velikost: 145 x 165 x 15 mm
Leto izida: 2023
ISBN: 9789619491096

Manci Košir so se pred dobrim desetletjem začele po navDihu zapisovati srčnice. Ob njenem 70. rojstnem dnevu leta 2018 je izšla prva zbirka Iz trebuha in neba, pet let pozneje pa se je na lističih nočne omarice, na kuhinjski mizi in med stranmi prebranih knjig nabral nov paket srčnic, ki so še bolj drzne, še bolj neposredne in razsvetljujoče.

V slovenski literaturi je poezija Mance Košir mali fenomen. Pokazalo se je namreč, da ljudje prebirajo srčnice v tolažbo sebi, hudo bolnim in umirajočim. Ker govorijo o smrti nežno – tako, da se je nehamo bati. Saj smrt je naša mati, pravi Manca. Od rojstva naprej je z nami in ob smrtni uri bo odprla milo naročje Večnosti, ki je naš dom. Življenje se ne konča, življenje se samo preobraža. Ko nam bo smrt zatisnila veke, bomo zrli globoko. Takrat bomo prepoznali svoje resnično ime: Njegovo.

Iz spremne besede Dušana Šarotarja: 

Vsaka človeška skupnost je imela in bo zagotovo imela v prihodnje med sabo pesnike in pesnice, ljudi, ki so navdahnjeni, nagovorjeni in poklicani, da pojejo, pišejo in ohranjajo smisel, najprej zase, predvsem pa za celotno skup­nost, ki bi brez tega nevidnega veziva zagotovo razpadla.
/…/
Manca v pretresljivo lepi in slutljivi pesmi Počitnice prikliče pred nas angele, ki jih je ugledala s svojimi notranjimi očmi, nenadoma so tukaj, kopajo se kot otroci, morebiti samo v spominu, a njihova prisotnost je zagotova, saj bivajo v pesmi: »Spuščeni iz neba na dno, kjer so si priredili zabavo.« Torej prihajajo med nas iz neba, ne z neba; saj tisto nebo ni nad nami, marveč edino v nas. Topos teh pesmi je brezmejnost, širjave in globine notranjega sveta, ki ga pesnica imenuje s temi pretresljivimi verzi: »Med Nebom in Zemljo so nevidne poti. / Po njih padajo zvezdni utrinki / in se vzpenjajo duše umrlih ljudi.«

***

PASTI NAVZGOR

Med nebom in zemljo ni ene smeri.
Po navadi gre od spodaj navzgor –
z delom, samouresničevanjem, zavedanjem.
A tako ne prideš zares gor.
Do tja ne vodijo napori,
ni narisanih poti,
ne pomaga tuhtanje prečutih noči.
Če se zgodi, samo debelo gledaš.
Kar padel si navzgor!

***

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

30.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

27.00 €

27,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.