Trda vezava, 434 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359850

31,50 

Diplomacija 21. stoletja: izhodišča, izzivi, pogledi

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

35.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.50 €

31,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava, 434 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359850

Monografija urednikov Boštjana Udoviča in Jane Arbeiter predstavlja prvo takšno delo v slovenskem prostoru, ki dopolnjuje vrzeli v diplomatskih študijah. S sedemnajstimi prispevki študentk in študentov mednarodnih odnosov, predstavlja presek med njihovim znanjem in védenjem ter intenzivno znanstveno-raziskovalno dejavnostjo na področju diplomatskih študij. Avtorji in avtorice obravnavajo različne tematike sodobne diplomacije, od tistih povezanih z zgodovino nacionalne, tj. slovenske diplomacije, do sodobnih, mednarodno pogojenih vprašanj (npr. diplomacije v času covid-19, žensk v diplomaciji ipd.).

Monografija tako vzporedno pokriva dve ravni, nacionalno in mednarodno, s čimer se približuje tudi delovanju diplomacije v praksi.Poleg naštetega pa je velika dodana vrednost monografije tudi v tem, da se ne ustavlja pri ustaljenih temah znotraj diplomacije, ampak se loteva tudi tistih obrobnih. Tako lahko najdemo v monogra­fiji poglavje s področja športne diplomacije (s fokusom na Uefi), pa po­glavje o zdomcih/izseljencih, poglavje o diplomaciji drugega, tretjega ali celo četrtega tira kot ključnega infrastrukturnega vprašanja Slove­nije, in končno poglavje o pomenu starosti za delovanje v diplomaciji. Gre za delo ki odpira nova in nova področja raziskovanja, ki so bila do sedaj zapostavljena. Predvsem pa predstavlja pomemben doprinos k naboru znanja na področju diplomatskih študij na Slovenskem.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.