Trda vezava, 434 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359850

31,50 

Diplomacija 21. stoletja: izhodišča, izzivi, pogledi

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

35.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.50 €

31,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava, 434 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359850

Monografija urednikov Boštjana Udoviča in Jane Arbeiter predstavlja prvo takšno delo v slovenskem prostoru, ki dopolnjuje vrzeli v diplomatskih študijah. S sedemnajstimi prispevki študentk in študentov mednarodnih odnosov, predstavlja presek med njihovim znanjem in védenjem ter intenzivno znanstveno-raziskovalno dejavnostjo na področju diplomatskih študij. Avtorji in avtorice obravnavajo različne tematike sodobne diplomacije, od tistih povezanih z zgodovino nacionalne, tj. slovenske diplomacije, do sodobnih, mednarodno pogojenih vprašanj (npr. diplomacije v času covid-19, žensk v diplomaciji ipd.).

Monografija tako vzporedno pokriva dve ravni, nacionalno in mednarodno, s čimer se približuje tudi delovanju diplomacije v praksi.Poleg naštetega pa je velika dodana vrednost monografije tudi v tem, da se ne ustavlja pri ustaljenih temah znotraj diplomacije, ampak se loteva tudi tistih obrobnih. Tako lahko najdemo v monogra­fiji poglavje s področja športne diplomacije (s fokusom na Uefi), pa po­glavje o zdomcih/izseljencih, poglavje o diplomaciji drugega, tretjega ali celo četrtega tira kot ključnega infrastrukturnega vprašanja Slove­nije, in končno poglavje o pomenu starosti za delovanje v diplomaciji. Gre za delo ki odpira nova in nova področja raziskovanja, ki so bila do sedaj zapostavljena. Predvsem pa predstavlja pomemben doprinos k naboru znanja na področju diplomatskih študij na Slovenskem.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.