Prelistaj nekaj strani iz knjige
Urednik: Marjan Malešič
Trda vezava
288 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359881

18,90 

Kriza, varnost vojska: preplet teoretičnih in empiričnih spoznanj

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

21.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

18.90 €

18,90 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Urednik: Marjan Malešič
Trda vezava
288 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789612359881

Znanstvena monografija Kriza, varnost, vojska: preplet teoretičnihin empiričnih spoznanj je sedma knjiga po vrsti, ki prinaša dosežke Obramboslovnega raziskovalnega centra, ki ji redno objavljajo v knjižni zbirki Varnostne študije.

Posvečena petinštiridesetletnici študija obramboslovja in delovanja Katedre za obramboslovje ter petintridesetletnici institucionaliziranega obramboslovnega raziskovanja v okviru Obramboslovnega raziskovalnega centra. Selektivno predstavlja tipična področja raziskovanja na obramboslovnem področju v zadnjih petih letih, v katerih je bilo izvedenih več temeljnih, razvojnih in aplikativnih raziskav, analiz in študij.

 • Prispevek Antona Beblerja obravnava varnost na Balkanu.
 • Vladimir Prebilič razpravlja o megalomanskem kitajskem projektu Pas in cesta.
 • Jelena Juvan raziskuje vlogo in pomen informacijsko-komunikacijske tehnologije, ki je v sodobni družbi dobila tolikšne razsežnosti, da govorimo o informacijski družbi, v kateri veljajo zanjo specifične zakonitosti in izzivi.
 • Marjan Malešič obravnava krizo, ki jo je povzročil virus covid-19, in odziv nanjo, ki sta pripeljala do številnih paradoksov in z njimi povezanega vedenja.
 • Maja Garb na začetku predstavi nekatere teorije družbenega zaupanja v institucije, ki jih v drugem delu aplicira na vojsko kot družbeno institucijo in vladno organizacijo.
 • Ljubica Jelušič ugotavlja, da so bili odnosi med vojaškimi družinami in vojaškimi organizacijami – zgodovinsko gledano – vedno zapleteni ter da segajo od prepovedi, negiranja, tekmovanja pa do medsebojne lojalnosti in podpore.
 • Janja Vuga Beršnak nadaljuje razpravo o vojaških družinah. Te so že desetletja predmet preučevanja nekaterih večjih vojaških organizacij, medtem ko se v manjših te teme raziskovalci/raziskovalke in tudi same vojaške organizacije dotikajo v manjši meri.
 • Klemen Kocjančič analizira področje duhovne oskrbe v oboroženih silah z vidika civilno-vojaškega sodelovanja na primeru delovanja vojaških duhovnikov Slovenske vojske doma in v tujini.
 • Miha Šlebir o sodobnih vojaških operacijah razmišlja v luči sistemskega pristopa.
 • Anton Žabkar opozarja, da bojne flote držav tudi v mirnodobnem obdobju v bazah in na morju ob urjenju sistematično izvajajo bolj ali manj tvegane manevre, uporabljajoč pri tem letala, brezpilotnike in helikopterje pa tudi različna orožja.
 • Rok Zupančič ugotavlja, da je v zadnjem desetletju prišlo do revolucionarnih spoznanj v razumevanju, kako se človeško telo odzove na travmatične izkušnje in druge stresne dejavnike.
 • Iztok Prezelj in Teodora Tea Ristevska osvetlita razmerje med varnostjo in drugimi človekovimi pravicami kot temeljno dilemo v boju proti terorizmu.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.