Mehka vezava
108 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118056

26,10 

POVEZANOST IGRANJA VIDEO IGER Z DUŠEVNIM ZDRAVJEM

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Mehka vezava
108 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118056

Predstavljamo vam zanimivo znanstveno monografijo, ki s psihološkega vidika proučuje zelo aktualno temo: povezavo med igranjem video iger in duševnim zdravjem.

Igranje video iger je že več let eden najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa, predvsem med mladimi. Leta 2008 so v ZDA izvedli raziskavo o igralskih navadah najstnikov in najstnic, ki je pokazala, da je 97 odstotkov sodelujočih, med 12. in 17. letom starosti, redno igralo video igre. Video igre so tudi ena izmed redkih industrij, ki jih ni finančno prizadel izbruh Covid-19, saj se je v obdobju samoizolacije prodaja povečala kar za 9 odstotkov in s tem dosegla nov rekord (NPD Group, 2020). To nakazuje, da se je v tem zelo stresnem obdobju veliko ljudi poskušalo sprostiti z igranjem video iger. …

Iz knjige


Avtor Tjaš Debeljak je v pričujoči publikaciji predstavil eno izmed prvih slovenskih psiholoških raziskav na področju video iger, ki nekoliko odstopa od tovrstnih študij. Predstavitev raziskovalnega dela Povezanost igranja video iger z duševnim zdravjem predstavlja dragocen in poučen prispevek k boljšemu razumevanju posledic igranja video iger. Zanimiv je za širok krog bralcev, od strokovne do laičnih javnosti.

Dr. Lilijana Šprah, univ. dipl. psih., Družbenomedicinski inštitut ZRC SAZU

Koristi poznavanja in razumevanja vplivov igranja video iger na duševnost so lahko vezane na omejevanje neželenih vplivov in preventive, kot tudi na doseganje pozitivnih učinkov igranja video iger. Monografija je dobrodošla tudi, ker spreminja perspektivo na pogosto napačno zaznano vlogo igranja video iger in s tem razbija tudi kakšen tabu.

Izr. prof. dr. Robert Masten, psiholog, specialist psihološkega svetovanja


O AVTORJU
Tjaš Debeljak je magister psihologije. Leta 2020 se je zaposlil na Družbenomedicinskem inštitutu ZRC SAZU, kjer se ukvarja predvsem z raziskovanjem motenj razpoloženja, anksioznosti, stresa in osebnostnih motenj. Zanimajo ga povezave med sodobno tehnologijo in duševnim zdravjem, trenutno pa se izobražuje tudi iz vedenjsko kognitivne terapije.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

26.00 €

26,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.