Mehka vezava
127 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781619

26,10 

Spletna književnost

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
127 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781619

Predstavljamo vam znanstveno monografijo Spletna književnost.

Razvoj novih medijev v prepletu s spletom ter njihova neločljivost z današnjim vsakdanjim življenjem sta povzročila veliko sprememb za besedila, ki so se večinoma preselila na zaslon, kot tudi za naše zaznavanje le-teh. Spletna književnost predstavlja specifično literarno formo, ki je uveljavila novo področje ustvarjalnosti. Knjiga poskuša na podlagi različnih spoznanj in teoretskih razprav s področja spletne umetnosti, spleta, digitalne pismenosti in kulture novih medijev opredeliti najosnovnejše teme in problematike, ki se povezujejo s spletno književnostjo: kako se le-ta razlikuje od literature na spletu in digitalizirane literature, kakšne so njene značilnosti, kako se bere (uporablja?) in ustvarja. Predstavljeni so začetki in razvoj spletne književnosti, njene zvrsti, kako se tovrstna literatura ustvarja, bere in ohranja. Knjiga razsvetli stanje spletne književnosti v Sloveniji; izpostavljeni so najbolj znani spletni umetniki, poglobljena analiza s pomočjo formalnega okvirja pa ustrezno klasificira njihova dela.
Spletni besedilni projekti so pogosto programi in aplikacije, blizu so softverski umetnosti, zato je poseben problem njihovo hranjenje in arhiviranje, še posebno ko pride do novih operacijskih sistemov. Gržina namenja pozornost tudi tej problematiki in vidi nalogo knjižnic (predvsem nacionalnih), da začno hraniti tudi kulturne vsebine, ki nastajajo na internetu, torej tudidela omenjenih slovenskih avtorjev. Pri tem opozori na pomanjkljivost, ki je v tem, da knjižnice arhivirajo spletne strani ustvarjalcev tiskane literature (torej literaturo na spletu), prezrejo pa dela spletne literature, ki so veliko bolj specifična za ustvarjalnost novih medijev.
[dr. Janez Strehovec]

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.