Mehka vezava, 248 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118902

22,50 

ZAKAJ STE NAS KAZNOVALI? : (Prisilni izbrisi pravnih oseb)

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava, 248 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118902
24. junija 2021 je preteklo 22-letno obdobje jeze, negodovanja in tisoče prizadetih ustanoviteljev, družbenikov ter delničarjev gospodarskih družb, ki jim je matična država s svojim »izumom izbrisa pravnih oseb« zagrenila življenja, v mnogih primerih tudi življenja njihovih otrok in družinskih članov.
Prizadetim družbenikom je v preteklih 22-ih letih zaradi sprejetja ZFPPod strokovno pomagala skupinica strokovnjakov, ki z uveljavitvijo omenjenega zakona ni bila neposredno povezana. Strokovnjaki so le – brez da bi pričakovali plačilo – želeli pomagati, ker so bili prepričani, da je družbenikom storjena krivica s strani države. Večina dosedanjih poskusov je naletela na odpor političnih struktur, ki niso želele priznati državne odgovornosti za napake, storjene ljudem, ki so zaupali v delovanje pravne države. Kljub temu je treba opozoriti na uspešno odpravo veljavnosti nepravičnega zakona iz leta 2011. Žal so posledice storjene škode v obdobju 1999–2011 še vedno prisotne in prepričani smo, da naše delo ter prizadevanja za njihovo odpravo ne bodo le glas vpijočega v puščavi.
Sama ocenjujem, da je vaša situacija nazoren prikaz za enega od primerov nedelovanja pravne države, na kar sem prvič opozorila v letnem poročilu Varuha za leto 2009 in potem vsako leto znova …
S spoštovanjem do vseh, ki si prizadevajo najti pravično rešitev,
Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek-Travnik
Dr. Šime Ivanjko je častni konzul Republike Hrvaške in član hrvaške Akademije pravnih znanosti. Kot profesor emeritus na mariborski pravni fakulteti je specializiran za področje gospodarskega prava. Prav tako je strokovnjak na področjih konkurenčnega prava, poslovne etike, zavarovalniškega prava in medijskega prava. Poleg mariborske pravne fakultete je prof. dr. Ivanjko predaval tudi na pravnih fakultetah na Reki in v Zadru. Izobraževal se je na Max Planck Institut v Hamburgu ter na pravnih fakultetah v Marburgu in Beogradu. Je avtor več kot 1300 strokovnih del.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.