Mehka vezava
153 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030945

26,10 

Življenja knjig z domačih knjižnih polic

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
153 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789617030945
Besedilo Življenja knjig z domačih knjižnih polic prinaša dve pomembni inovaciji v raziskovanje knjižnih trgov. Po eni strani skozi pregled sprememb v notranjem načrtovanju stanovanj v zadnjih 50 letih ugotavlja, kako se je spreminjala vloga knjig v vsakdanjih življenjih, po drugi strani pa s pomočjo raziskave med intenzivnimi bralci in kupci knjig ugotavlja, kakšne zvrsti knjig prevladujejo na domačih knjižnicah. Na ta način besedilo prinaša empirične raziskovalne pristope tudi na področja, o katerih smo doslej govorili, pisali ali razmišljali le na podlagi anekdotičnih dokazov, s čimer pomembno prispeva k razumevanju ožjega in širšega okolja, v katerem bivamo.
– red. prof. dr. Miha Kovač

Knjiga Življenje knjig z domačih knjižnih polic je dobrodošla novost, ki na zanimiv in metodološko izviren način spremlja domače zbirke knjig in predstavlja tudi spodbudo za njihovo ohranjanje. V branje jo priporočam vsem, ne samo tistim, ki se s knjigotrštvom ali bralno kulturo ukvarjajo profesionalno, temveč tudi tistim, ki radi berejo in v branju najdejo ne samo informacije in znanje, temveč tudi užitek, zadovoljstvo in veselje.
Red. prof. dr. Primož Južnič
O avtorici
Pia Marincelj (1992) prihaja iz Kočevja, kjer je pridobila gimnazijsko izobrazbo. Svoje šolanje je nadaljevala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, sprva na dvopredmetni smeri primerjalna književnost in umetnostna zgodovina, nato na oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo. Leta 2015 je diplomirala iz smeri bibliotekarstvo ter leta 2017 na isti fakulteti zaključila magistrski program založniških študij. Med študijem je znanje založništva, informacijske znanosti in humanistike pridobivala tudi v tujini, na univerzi v Vilni (Litva). Izkušnje s področja založništva je pridobila pri delu na založbi UMco. V študentskih letih je pisala knjižne recenzije za revijo Bukla in prispevke o umetnosti za spletni portal Koridor: križišča umetnosti. Od leta 2017 je zaposlena kot bibliotekarka v Knjižnici Kočevje, kjer se zavzema za promocijo branja in razvoj bralne kulture.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.