Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Št. strani: 221
Velikost: 125 x 190 x 14 mm
Teža: 270 g
Leto izida: 2024
ISBN: 9789617206142

24,00 

Ampak napisati moram zgodbo

KATEGORIJA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Št. strani: 221
Velikost: 125 x 190 x 14 mm
Teža: 270 g
Leto izida: 2024
ISBN: 9789617206142

Roman Ampak napisati moram zgodbo Janeza Simoniča govori o fantu Davidu, ki se odloči, da bo pisal fantazijsko zgodbo imenovano Praprotni list.

Tok zgodovinskih dogodkov ga zaznamuje v času pisanja zgodbe. Zgodba, ki jo piše govori o mladem Olafu, čigar dežela je napadena s strani parejske vojske, ki nasprotuje odcepitvi in samostojnosti Olafove domovine. Olafova vas je napadena in Olaf beži iz nje. Medtem mladi pisatelj išče način kako bi se ognil zaostritvi političnih razmer v državi, ne da bi bežal stran od odgovornosti. Končuje izobraževanje in išče načine kako se bi dostojno preživljal, ne da bi trpela njegova svoboda. Medtem opisuje boje Olafovih rojakov za svobodo njihove vojvodine, ki je razglasila samostojnost. Olaf spoznava ljubezen in v gozdu spozna medvede. Legenda govori o tem, da če imaš na kresno noč v čevlju praprotni list lahko slišiš govorico živali. Kmalu bo mladi junak edino upanje za narod, ki hrepeni po svobodi.

Odlomek iz romana: 

Šel je v sobo in pisal:

-Olaf je imel praprotni list, otroci okoli njega so se še naprej vzneseno čudili medvedom, ki so hodili po jasi. Bili so večji, manjši, hodili so skupaj. »Slišal sem zgodbe o medvedih, ki živijo globoko v gozdovih, pri nas se ne zadržujejo, dlje nad Režnjim hribovjem in reko Leno naj bi prebivali.« Jenko je govoril o velikih praprotnih listih globoko v gozdovih. Medvedi so se skupaj premikali, otroci na travi so gledali kres v sosednji vasi in opazovali še zadnjega medveda, ki je izginjal iz jase mimo koruznih polj, pa dlje, da jih otroci niso mogli več videti. Otroci so se vstali s trave in se začeli odpravljati proti vaškemu trgu, kjer se je pripravljala proslava. –

O avtorju: 

Janez Simonič se je rodil 24.6.1991 v Novem mestu, kjer je obiskoval osnovno šolo. Po končani osnovni šoli seje vpisal na Gimnazijo Novo mesto kjer je maturiral leta 2010. Najprej se je vpisal na Pravno fakulteto v Ljubljani, a je po enem letu ugotovil, da študij prava ni zanj, zato se je prepisal na Fakulteto za upravo, smer javna uprava, kjer je uspešno diplomiral. Že od malega je hotel pisati zgodbe, po gledanju filma Gospodar prstanov pri desetih letih je sklenil, da bo tudi sam pisal v fantazijskem žanru. V njem je dolgo tlela zgodba, ki jo želi opisati v več delih, leta 2017 je končno začel pisati svojo zgodbo, a se odločil, da bo to naredil na rahlo drugačen način. Je velik ljubitelj nogometne taktike, zanima ga pa tudi politika s katero se je v času pisanja svojega prvenca tudi bežno spogledoval. Rad hodi na sprehod s svojim psom, zanimata ga filozofija in zgodovina, trenutno pa dela kot komercialist v klicnem centru.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

28.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,80 

VAŠA CENA

25.20 €

25,20 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.