Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 212
Velikost: 130 x 200 x 13
Leto izida: 2024
Distribucija: Primus
Založba:
ISBN: 9789617192056

24,60 

Desna internacionala: globalno povezovanje skrajne desnice in odzivi levice

PREVOD:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

24.60 €

24,60 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 212
Velikost: 130 x 200 x 13
Leto izida: 2024
Distribucija: Primus
Založba:
ISBN: 9789617192056

Ob vseh krizah, ki pretresajo svet, ugotavlja John Feffer v knjigi Desna internacionala, zaznamuje zadnje desetletje izraziti prodor desnice. Zasedla je prostor splošnega družbenega diskurza in s svojo ideologijo nestrpnosti do vsega drugačnega uspešno izpodriva vrednote družbene solidarnosti, enakopravnosti, multikulturnosti.

Po vsem svetu doživljamo vzpon skrajne desnice, ki si s populizmom širi volilno bazo, izpodriva desno sredinske stranke in vse bolj aktivno mednarodno povezuje. Levica je v zastoju, kot da ne bi več našla pravih tem za nagovor volilcev.

John Feffer (rojen 1963) je direktor centra za zunanjo politiko na washingtonskem Inštitutu za politične študije ter avtor številnih del, ki obravnavajo prelomna globalna dogajanja 21. stoletja, od vojn do finančne in na koncu tudi velike zdravstvene krize ob izbruhu covida-19.

Ob vseh krizah, ki pretresajo svet, ugotavlja Feffer, zaznamuje zadnje desetletje izraziti prodor desnice. Ne več samo v smislu trenutne volilne aritmetike in bolj ali manj cikličnega izmenjavanja političnih strank na oblasti. Novo je to, da je desnica – radikalna, skrajna, celo rasistična in neonacistična, ki je tradicionalno veljala za družbeno nesprejemljivo in so se ji na daleč izogibale tradicionalne, tudi konservativne stranke – zasedla prostor splošnega družbenega diskurza in s svojo ideologijo nestrpnosti do vsega drugačnega uspešno izpodriva vrednote družbene solidarnosti, enakopravnosti, multikulturnosti … Ne le, da skrajno desne stranke zdaj dobivajo prostor v vladnih koalicijah ob boku sredinskih strank, desnih in levih, zares novo je to, da te vse bolj prevzemajo tudi jezik in vrednote skrajne desnice.

Dolgoletni liberalno-konservativni status quo je razpadel, nova desnica po svoji podobi pospešeno ustvarja novi svet, svet nestrpnosti, sovraštva do vsega drugačnega, svet izključevanja in vračanja v preteklost. In še nekaj je novega in skoraj presenetljivega: desnica je ob vsem svojem razgrajaškem nacionalizmu vse učinkoviteje globalno povezana. Poleg vsega drugega je levici prevzela tudi njen nekdanji zaščitni znak – internacionalizem. Desnica na globalni ravni deluje kot prava, pravcata desna internacionala.

Levica se zdi kot ohromljena, ali kot je nekoč govoril pesnik Yates, ‘najboljši so ostali brez vsakega prepričanja, medtem ko so najslabši sredi strastnega zagona.’

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.