Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 233
Velikost: 145 x 210 x 17 mm
Teža: 274 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617150988

24,00 

Gin in tonik: 1. del

ZBIRKA:

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 233
Velikost: 145 x 210 x 17 mm
Teža: 274 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617150988

Miha spozna Ireno na vrtu lokala. Dalj časa jo je že občudoval in srečanje z njo je načrtoval. Njuno srečanje nikakor ni naključno. Še bolj je načrtovano, kot si predstavlja Miha. V sedemnajstih dneh, ki sledijo prvemu srečanju, Irena in Miha vsak dan skupaj spijeta različno mešanico gina in tonika, klepetata, doživljata nepričakovane dogodke in se ob tem spoznavata. Njuni življenji se močno prepleteta tudi z življenji drugih članov njunih družin.

Miha živi s svojo teto Majo in sestrično Tijo. Njihova sloga in razmerja se podrejo, ko Miha na podstrešju nepričakovano odkrije pisma, ki njihove sorodstvene vezi postavijo na glavo. Miha se jezen odseli od doma, kljub Majinem in Tijinem prigovarjanju, naj se pogovorijo. Ob druženju z Ireno in njunih pogovorih, se Miha počasi mehča in se počasi vrača domov. Z Majo in Tijo postavljajo svoj odnos na novo.

Irena živi s svojo vnukinjo Živo, ki je prepričana, da bi njena babica morala živeti bolj umirjeno in letom primerno življenje. Z Živo se strinjajo tudi ostali Irenini sorodniki, katerih mnenje pa Irene ne zanima. Živi, kot se njej zdi prav.

Miha kmalu ugotovi, da sta njuni družini, družina Svet in družina Čas, prepleteni že tri generacije.

Odlomek iz knjige: 

Prostor, ki mu še ni domač, ga preseneti s svetlostjo in prostornostjo. Podstrešja se je vedno spominjal kot strašnega kraja, kjer je včasih z babico kaj iskal. No, babica je brskala, on pa je na varni razdalji v domišljiji iskal zaklade. Spomnil se je nanjo in stoži se mu po njeni družbi. Pogreša njeno prisotnost. Nič konkretnega, le njo ob sebi. Zasluti, da bo v tem prostoru bolj povezan s spomini nanjo. Loti se novega kupa škatel.

O avtorici:

Sanja Pregl se je rodila v Ljubljani, kjer še danes živi in ustvarja. Študirala je ekonomijo in končala znanstveni magisterij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Pisti je začela v svojih zgodnjih dvajsetih letih in prvo knjigo izdala leta 1995. Od takrat je izdala deset knjig za odrasle. Po rojstvu hčerke je sodelovala z različnimi ilustratorji in izdala deset ilustriranih knjig za otroke, od katerih jih je večina prevedenih in objavljenih v tujini. Za svoje delo je prejela nagrado na Mednarodnem natečaju za poezijo mesta Salò in bila nominirana za nagrado Mira.

Gin in tonik: 2. del

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.