Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 258
Velikost: 135 x 200 x 15 mm
Teža: 315 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789612571702

22,50 

Iz socializma v periferni kapitalizem : Neoliberalizacija Slovenije

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

25 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 258
Velikost: 135 x 200 x 15 mm
Teža: 315 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789612571702

Monografija prinaša analizo razvoja slovenskega gospodarstva v zadnjih štirih desetletjih in njegovo integracijo v evropski gospodarski prostor po razpadu Jugoslavije.

Avtorica raziskuje, kako sta slovenska osamosvojitev in sprememba gospodarske paradigme vplivali na razvoj temeljnih institucionalnih aranžmajev slovenskega gospodarstva, mednarodnih integracij in državnih makroekonomskih politik. Obdobje nastanka in razvoja slovenske države ter njena postopna evropeizacija sta v središču razprave, avtorico pa so zanimali zlasti učinki razvojnih procesov na makroekonomske strukture, politične odločitve in sposobnost upravljanja z gospodarskimi in finančnimi krizami.

Perspektiva, skozi katero so ti procesi prikazani, izhaja iz aktualnega vprašanja o vlogi in vplivu gospodarskih kriz, zlasti javnega dolga, na delovanje politične sfere, gospodarskih akterjev in makroekonomske zmožnosti države. Razvoj slovenske države je predstavljen tudi z vidika dolžniških kriz, s katerima se je naše gospodarstvo soočalo v času jugoslovanske krize (80. leta prejšnjega stoletja) ter ob krizi evroobmočja (po letu 2008).

Monografija sledi načelom družboslovja, ki medsebojno povezuje uvide socioloških, politoloških, ekonomskih in zgodovinskih študij, ter pomeni prvo poglobljeno, sistematično in multidisciplinarno analizo razvoja slovenske države skozi prizmo gospodarstva.

Prinaša svež in izviren pogled na procese osamosvajanja države in njenega razvoja v okviru evropskih integracij.

Knjiga se ozre v polpreteklo zgodovino, da bi lahko bolje razumela izzive, s katerimi se soočamo tudi danes, in ponuja smernice za ukrepanje v aktualni dolžniški krizi.

O avtorici:

Ana Podvršič je univerzitetna diplomirana francistka in sociologinja kulture ter magistra razvojnih študij; leta 2018 je doktorirala iz sociologije in ekonomskih ved na Univerzi v Ljubljani in Univerzi Sorbonne Paris 13 – Villetaneuse. Danes je postdoktorska štipendistka Marie Curie na Univerzi v Gradcu. Področja njenih raziskav so mednarodna politična ekonomija, postsocialistične tranzicije in evropske integracije. Leta 2020 je prejela priznanje Slovenskega sociološkega društva za znanstveno delo na področju sociologije.

Iz medijev:

  • Kristina Božič v pogovoru z Ano Podvršič za Mešanec – 20. 07. 2023
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.