Mehka vezava z zavihki
141 strani
Slovenski jezik
Velikost: 123 x 192 x 12 mm
Teža: 138 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789616572705

14,00 

Izbrisani užitek: klitoris in misel

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

14.00 €

14,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava z zavihki
141 strani
Slovenski jezik
Velikost: 123 x 192 x 12 mm
Teža: 138 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789616572705

Naslov eseja Izbrisani užitek: klitoris in misel francoske filozofinje Catherine Malabou, pove vse: ne gre za filozofijo, ki poskuša postaviti koncept klitorisa kot koncept ženskega užitka, ampak je zgodba, natančneje, je nizanje različnih primerov obravnavanja klitorisa, ki pričajo o naši nezmožnosti, da bi ga razumeli kot neodvisen, dovršen užitek.

Užitek, ki se mu ne da vladati, ki si ga ne moremo podrediti, užitek, ki se vedno znova upira. Upira se tako moškemu kot ženski, ne pripada nikomur, saj je znak same ženskosti, ki se ne podreja nobeni poziciji. Klitoris je prej kot karkoli drugega razmik: razmik med vagino in klitorisom, med klitorisom in falosom, med biološkim in simbolnim. Neobvladljiv razmik, ki kot tak nosi politične implikacije – na klitorisu je nekaj anarhičnega.

Odlomek z zadnje strani: 

Klitoris so že od nekdaj imeli za nekaj težavnega, za odvečen, neuporaben organ, ki s svojo neodvisnostjo, s svojo dinamiko uživanja, ki se izmika kakršnemu koli načelu ali smotru, izziva anatomski, politični in družbeni red. Klitorisu se ne da vladati. Kljub vsem poskusom, da bi mu pripisali gospodarja – patriarhalno avtoriteto, psihoanalitični diktat, moralne imperative, težo običajev, dolgo linijo prednikov –, se klitoris še vedno upira. Upira se dominaciji s sámo njegovo indiferenco do oblasti in moči. Klitoris prekinja z logiko ukazovanja in uboganja. Klitoris ne dirigira. In to je tisto, zaradi česar je tako moteč.

O avtorici:

Catherine Malabou je francoska filozofinja in poučuje na filozofskem oddelku na Centru za raziskovanje moderne evropske filozofije na univerzi Kingston v Londonu, na European Graduate School in na oddelku za primerjalno književnost na Kalifornijski univerzi v Irvinu. Doktorirala je pri Jacquesu Derridaju z disertacijo, ki je leta 1996 postala njena prva knjiga z naslovom L’Avenir de Hegel: Plasticité, Temporalité, Dialectique (Heglova prihodnost: plastičnost, časovnost, dialektika). Znana je po pojmu plastičnosti, ki ga je razvila prav ob branju Heglove filozofije, kasneje pa premislila tudi na področju sodobne nevroznanosti. V svojih delih se ukvarja tudi s feminizmom in konceptom razlike, s psihoanalizo in konceptom travme, s kognitivno znanostjo in konceptom umetne inteligence ter v zadnjih delih tudi s politično idejo anarhizma.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

VAŠA CENA

6.50 €

6,50 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.