Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 282
Velikost: 150 x 210 x 22 mm
Leto izida: 2024
Distribucija: Primus
Založba:
ISBN: 9789617205169

24,00 

Jasna pot

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 282
Velikost: 150 x 210 x 22 mm
Leto izida: 2024
Distribucija: Primus
Založba:
ISBN: 9789617205169

V knjigi Jasna pot (s podnaslovom: Z vetrom v laseh) so zbrane dragocene izkušnje zdravnice Neli Vintar, vrhunske specialistke za bolečino, ki je videla veliko sveta, in vedno bolj prisluškuje notranjim korakom. Bralcu prinaša vpogled v zakulisje težkega zdravniškega poklica in brezmejni trud v dobro bolnikov in širše družbe.

Neli Vintar se v knjigi dotika bolečin, saj se z njimi (tudi hudomušno) spopada že pri sebi, predvsem pa kar naprej v službi. Dotakne se tudi človečnosti, ki nam lahko pomaga, da se nehamo smiliti ob svojih težavah – če le pomislimo na vse hudo, kar se prav zdaj, še vedno, dogaja v svetu.

Mnenja o knjigi: 

»Dr. Neli ima razvite dobesedno ‘tipalke’, s katerimi na subtilni ravni zaznava doživljanje posameznikove bolečine. Tako jo pacientu pomaga ubesediti, ozavestiti, in na osnovi tega najde najboljšo podporo zanj.« – Margareta Bubnich

»Neli do potankosti razume jezik bolečine in zato je njen pristop do bolnikov prav poseben. V knjigi beremo tudi o bolečini duše in srca; nisem vedel, da obstajajo tudi akupunkturne točke za blaženje žalosti.« – Matej Cimerman

»Knjigo iskreno priporočam v branje širši javnosti, saj daje vpogled v zakulisje težkega zdravniškega poklica in v brezmejni trud avtorice v dobro bolnikov in širše družbe. Moje iskrene čestitke in globok poklon.« – Zvonka Zupanič Slavec

»Sporočilo te knjige je ODA RADOSTI. Srečno in izpolnjeno življenje je možno živeti vsak dan tudi med tem, ko štirideset let preživiš v bolnici, ki je hiša bolnih in bolečih in vse prej kot okolje, kamor bi si želeli vsak dan vračati. Tudi na sami poti v službo si lahko vsak dan prav srečen morda že zaradi dežja na licih. In vetra v laseh. Ker je Življenje sámo čudež in ker je radost v vsaki naši celici. Vse je posuto z zvezdnim prahom, ča nam je dana milost, da ga vidimo. Če pa ga ne moremo videti, ne bomo videli niti pravega zlatega zvezdnega prahu.« – Tadeja L. Zupan, urednica

Zdravnica z neizmerno količino energije, s presenetljivimi znanji in potovanji ter z velikimi družinskimi preizkušnjami o svoji poti skozi življenje.

O avtorici: 

Prim. doc. dr. Neli Vintar, dr. med., je specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine. Že 40 let je zaposlena na UKC Ljubljana, na Kliničnem oddelku za anesteziologijo in intenzivno terapijo operativnih strok, Oddelek za terapijo bolečine.

To je zdravnica, predana lajšanju bolečin, tudi z akupunkturo. Neizmerno vitalna in radovedna oseba, ki se še dobro leto pred upokojitvijo podi v službo po vsakem vremenu na svojem rdečem kolesu. Strastna raziskovalka jezikov, lepote umetnosti, številnih svetov in prav vsega, kar lahko pripomore k lajšanju bolečin. Popotnica, ki popelje tudi med delfine, sebe pa najraje v svetove tišine. Sestra, ki je pred leti ljubeče in navzoče pospremila v smrt sestro Jasno, tudi zdravnico. Predvsem pa je Neli Vintar profesionalna ter pronicljiva ženska, ki vse urno in temeljito opravi, vedno dva koraka – pred sabo in drugimi. Tako teče njena jasna pot – z vetrom v laseh.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.