NOVO
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 292
Velikost: 150 x 210 x 23 mm
Teža: 387 g
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789619662007

24,90 

Jaz, Napoleon

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

24.90 €

24,90 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 292
Velikost: 150 x 210 x 23 mm
Teža: 387 g
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789619662007

V osrčju zgodovinske pripovedi Jaz, Napoleon avtorice Mojce Zupan Vrtač leži prelomni trenutek – francoska revolucija, ki je družbo pretresla do njenih temeljev. Roman bralca popelje skozi burno obdobje preobrazbe in boja za svobodo, prikazuje razkol med vztrajanjem pri starem redu in željo po prenovi. Vse to skozi oči enega največjih voditeljev v zgodovini – Napoleona Bonaparta.

Zgodba vas bo vodila skozi ključne dogodke od leta 1787 do 1825, torej obdobje, ko so revolucionarne ideje o svobodi in enakosti dobile mesto v Deklaraciji o pravicah človeka in državljana ter v Napoleonovem zakoniku.

V središču zgodbe so trije liki – Napoleon Bonaparte, car Aleksander I in vohunka Katarina – ki se znajdejo v svetu, kjer se glas ljudstva postavi po robu starim družbenim pravilom. Vsak ima svojo zgodbo in vsak od njih se v različnih vlogah, okoljih in družbenih razmerah na edinstven način znajde pred izzivi liberalizacije družbe.

Roman je bogato prepleten z resničnimi dogodki in ponuja edinstven vpogled v eno najpomembnejših obdobij evropske zgodovine. Z razkrivanjem družbenih vprašanj tistega časa ne osvetljuje le prelomnega obdobja, temveč tudi spodbuja k razmisleku o naši vlogi v oblikovanju sedanjosti, ki bo nekoč postala del zgodovine.

“Knjiga Jaz, Napoleon bralca popelje na potovanje skozi življenje enega največjih vojskovodij in državnikov vseh časov. Z izvirnim slogom pisanja in spretnim prepletanjem zgodovinskih dejstev z izmišljenimi podrobnostmi ustvarja prepričljivo pripoved o moči volje, neustrašnosti pri soočanju z izzivi, vztrajnosti pri doseganju ciljev ter ustvarjanju ne le lastne usode, temveč usode celega sveta. Knjiga je zanimiva tudi za slovenskega bralca, saj je Napoleon na slovenskem ozemlju uvedel številne reforme, ki so pomembno vplivale na identiteto slovenskega naroda ter razvoj slovenskega jezika in kulture. Francoska vladavina je odpravila privilegije plemstva in cerkve, uveljavila enakost pred zakonom in davčno enakost, spodbudila gospodarsko svobodo, ustanovila neodvisna sodišča ter šole in uvedla civilni zakonik. Francozi so vpeljali slovenščino v šole kot učni jezik, kar je spodbudilo razvoj slovenske književnosti in kulture. Valentin Vodnik, eden najpomembnejših slovenskih pesnikov in jezikoslovcev, pa je v času Napoleonove vladavine izdal številna pomembna dela, med drugim slovensko slovnico.” Andrej Božič, Manager leta 2016

Iz knjige:

  • »Vladar bolj potrebuje pametno ljudstvo kot pametno ljudstvo vladarja.«
  • »Svoboda človeka v družbi ni nikoli absolutna. Vedno je omejena s svobodo drugega človeka.«

O avtorici: 

Mojco Zupan Vrtač je že v mladih letih navduševala zgodovina. Po končanem študiju zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani je kljub vstopu v poslovni svet ohranila stik s svojo ljubeznijo do preteklosti. Zanimata jo predvsem socialna in kulturna zgodovina, saj verjame, da ponujata dragocene informacije za razumevanje in reševanje sodobnih izzivov. Mojca se zgodovinskih virov loteva s premišljenim in kritičnim pristopom, zavedajoč se, da zgodovinopisje pogosto vsebuje izmišljene zgodbe, ki so bile skozi čas sprejete kot resnice.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

28.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,80 

VAŠA CENA

25.20 €

25,20 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.