Urednik: Mitja Tretjak
Vezava: mehka
Število strani: 216
Jezik: slovenski
Velikost: 130 x 196 x 15 mm
Teža: 314 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9788871743653

22,00 

Kako lep je Trst (nova razširjena izdaja)

VAŠA CENA

22.00 €

22,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Urednik: Mitja Tretjak
Vezava: mehka
Število strani: 216
Jezik: slovenski
Velikost: 130 x 196 x 15 mm
Teža: 314 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9788871743653

Kako lep je Trst (nova, razširjena izdaja), je prvi slovenski vodnik po Trstu in okolici. Knjiga je uspešnica Založništva tržaškega tiska, ki je od prvega izida leta 2011 nenadomestljivo branje za vse, ki želijo mesto v zalivu, kot mu je pravil pisatelj Boris Pahor, spoznati tudi v slovenski luči.

Prvi in še vedno edini slovenski vodnik po Trstu in njegovi okolici namreč tudi v dopolnjeni izdaji ohranja svoj prvotni namen – radovedne bralce in obiskovalce vodi po ulicah in trgih, mimo arhitekturnih in umetnostnih biserov, predvsem pa opozarja na sledove, ki so jih v Trstu skozi zgodovino pustili Slovenci, in hkrati predstavlja današnji slovenski utrip mesta.

Kje si lahko privoščimo dobro kavo, pico ali sladoled? Katere ulice in trgi so najbolj sugestivni, katera kraška pešpot ponuja najlepši pogled na zaliv? Ob katerih dogodkih je v mestu najbolj živahno? Kdaj je na vrsti Kraška ohcet in kdaj Majenca? So osmice odprte celo leto? Vodnik ponuja odgovore na vprašanja današnjih izletnikov, ki želijo s kamero ujeti čim več avtentičnih kadrov, a tudi spoznati dušo obiskanih krajev. Ta se skriva v zgodbah in zanimivostih, ki ne najdejo vedno prostora v zgodovinskih knjigah, pa tudi v vsakem turističnem gradivu ne.

V vodniku Kako lep je Trst pa lahko preberemo legendo o slovenskih delavcih Mihcu in Jakcu, ki še danes bijeta ure na zvoniku tržaškega županstva, spoznamo romantično zgodbo Miramarskega gradu, a tudi tragično usodo družine Tomažič, ki je upravljala znameniti bife Da Pepi. Poglavja bogatijo odlomki iz literarnih del, življenjske zgodbe pomembnih ljudi s celega sveta, ki so Trst izbrali za svoj dom, zanimivosti o manj znanih dogodkih, navadah, praznikih ter krajevnih kulinaričnih posebnostih. V novi izdaji je zdaj še več praktičnih nasvetov za čim bolj sproščeno in udobno tržaško izkušnjo.

Večkrat ponatisnjeni vodnik Kako lep je Trst je z dodanimi vsebinami zdaj še bolj nepogrešljiv priročnik za odkrivanje mesta in njegove okolice, kamor se zadnja leta – morda tudi po zaslugi vodnika ?– podaja vse več slovenskih obiskovalcev. Knjiga je sicer zelo primerna tudi za prijetno branje na domačem kavču, ko se lahko bralci na primer poučijo o slovenskih imenih tržaških krajev. Tako bodo lahko v prihodnje izletniki namesto Piazze Unità občudovali Veliki trg, uživali ob sprehajanju po parku Miramarskega gradu in ne Castella di Miramare ter se kot pravi Tržačani nastavljali sončnim žarkom v Barkovljah in ne v Barcoli.

Novo dopolnjeno izdajo vodnika, ki sta si za ga zamislili Erika Bezin in Poljanka Dolhar, je sooblikoval Mitja Tretjak.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

34.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,40 

VAŠA CENA

30.60 €

30,60 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.