NOVO
Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 44
Velikost: 230 x 230 x 5 mm
Teža: 375
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789610717522

24,00 

Kdo najlepše igra? (glasbena pravljica)

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 44
Velikost: 230 x 230 x 5 mm
Teža: 375
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789610717522

Kdo najlepše igra? je glasbena pravljica Irene Kolar, diplomirane učiteljice čembala in klavirja, ki je avtorica besedila, ilustracij in glasbe, in Tihe Celinšek Kaličanin, baletne plesalke, ki je ustvarila koreografije.

Med živalicami se vname hud spor o tem, katera izmed njih najlepše igra. V jezi odvržejo glasbila po gozdnih tleh in se zaprejo v svoje brloge. Pojavi se Mojster Jazbec, ki v pravljici pooseblja izdelovalca glasbil. Zagleda zapuščene inštrumente in jih odnese v svojo delavnico na popravilo. Ko živali opazijo, da so glasbila izginila, se močno razburjene podajo na pot iskanja kradljivca …

Zgodba bo mlajše otroke popeljala v domišljijski svet spoznavanja glasbil in odgovorno ravnanje z njimi. Med glasbenimi inserti lahko tudi zaplešejo. S starejšimi otroki pa lahko pod strokovnim vodstvom izvedemo glasbeno-plesno predstavo.

Pravljica Kdo najlepše igra? prinaša besedilo med katerim se prepletajo QR kode, preko katerih pridete do učnih posnetkov na youtube, kjer si skladbo lahko poslušate in si ogledate ples, ki ga odplešeta mlada baletna plesalca. Na koncu knjige so zbrani vsi notni zapisi v katerih je s figuricami predstavljena koreografija.

Koreografije so namenjeni učenju glasbe skozi gib. Koreografinja Tiha Celinšek Kaličanin je mnenja, da si otroci skozi gib vse bolje zapomnijo in takšno znanje je tudi bolj dolgoročno. Učenje, ki ni statično, učenje skozi gib, je tisto, ki ostane.

Zvok je izvajan z digitalnimi inštrumenti na podlagi partiture, plesalca pa nakazujeta koreografijo plesnih figur celotne skupine.

O avtoricah: 

  • Irena Kolar – avtorica besedila, ilustracij in glasbe

Irena Kolar je diplomirana učiteljica čembala in klavirja. Na glasbeni šoli poučuje klavir in organizira glasbene pravljice za predšolske otroke. Glasbena pravljica Kdo najlepše igra? je nastala v želji po pravljici z glasbeno vsebino, ilustracijami in plesom. Že od otroštva jo poleg glasbe spremlja močno nagnjenje k ilustraciji. V njenih delih se pogosto prepletata glasbeni in likovni svet. Avtoričin likovni opus obsega ilustracije za otroške knjige, kratke animacije, risbe z barvnim svinčnikom v kombinaciji z akvarelom in grafike v mešani tehniki.

  • Tiha Celinšek Kaličanin – avtorica koreografij

Tiha Celinšek Kaličanin je na glasbo Irene Kolar pripravila koreografijo za glasbeno pravljico Kdo najlepše igra?. Avtorica koreografije je baletna plesalka, ki se od otroških let ukvarja s plesom klasičnega baleta. Izobraževala se je na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, v Baletni šoli Ashen Atalijanc, na Institutu za umetničku igri v Beogradu, na Višji baletni šoli v Ljubljani in na univerzi Alma Mater (baletna pedagogika). Delo z otroki ji je bilo od zmeraj zelo blizu, poučevala je že od časa srednješolskega izobraževanja in hkrati tudi pripravljala koreografije.

Oglejte si predstavitev knjige na youtube.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.