Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 190
Velikost: 220 mm
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789617184716

24,00 

Lepo je biti star

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 190
Velikost: 220 mm
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789617184716

Lepo je biti star p. Jožeta Robleka prinaša 40 dnevniških zapiskov o vseh biserih (rojenih tudi iz preizkušenj), ki jih prinaša starost, če jo živimo v pristnem stiku s seboj, z Najvišjim in s sočlovekom.

40 dnevniških zapiskov p. Jožeta Robleka (s predgovoroma duhovnika Martina Goloba in direktorice Doma Sabine Hočevar Lenarčič) se je rodilo iz bivanja v domu starejših na Vidmu –
Dobrepolje v letih 2022 in 2023.

Pričevanje o lepoti starosti kljub doživljanju krhkosti življenja je dragocen prispevek v času, ko se prebivalstvo v Evropi stara in je kljub temu govoriti o starosti kot o osrečujočem življenjskem obdobju skoraj tabu.

Duhovni vpogled v bivanje v Domu, srečevanje s starostniki, duhovno spremljanje in prinašanje Kristusa v svet na robu med zemeljskim in večnim, vse to prinaša prva tovrstna knjiga pri nas.

O avtorju:

P. Jože Roblek (1938) je doma iz Bašlja pri Preddvoru. V bogoslovje ljubljanske nadškofije je vstopil po maturi. Po jezuitskem noviciatu, študiju filozofije in teologije v Ljubljani, Zagrebu in
Innsbrucku je bil leta 1970 posvečen v duhovnika. Leta 1977 je na Teološki fakulteti v Ljubljani doktoriral iz duhovne teologije. Kasneje je bil vzgojitelj v malem semenišču Družbe Jezusove, nato pa magister novincev in spiritual v ljubljanskem bogoslovju. Vodi ignacijanske duhovne vaje, ki jih je kot prvi prinesel v Slovenijo v originalni obliki in tudi prevedel Duhovne vaje sv. Ignacija Lojolskega iz španskega izvirnika. Leta 2020 je praznoval 50 let duhovništva, v letu 2021 pa 60 let redovništva. Sedaj živi in deluje kot duhovni pomočnik v Zavodu svete Terezije – domu starejših Videm – Dobrepolje. P. Roblek je s svojim bogatim duhovnim izkustvom iskan duhovni spremljevalec, ki zna vsakemu prisluhniti v njegovi enkratni situaciji.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

19.90 €

19,90 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.