Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 217
Velikost: 145 x 210 x 16 mm
Teža: 254 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186024

24,00 

Ljubezen ne izbira

ZBIRKA:

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 217
Velikost: 145 x 210 x 16 mm
Teža: 254 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186024

Katarina Grozd se sprehaja po ulici. Na klopi v mestnem parku zagleda žensko, ki želi narediti samomor. Reši jo smrti. Med Katarino in Katjo Drevetič se razvije prijateljstvo.

Po dobrem mesecu postaneta partnerici. Njuno razmerje je na videz trdno, iskreno in ljubeče. Vsaka od njiju ima svoje skrivnosti in težave, ki se jih trudi reševati na različne načine. Katarina neke noči prespi pred Katjino hišo. Katarina Katjo zaloti pri predajanju telesnim užitkom za denar.

O avtorici:

Neža Medvešek se je rodila 7. 1. 1997 v Ljubljani. Po končani osnovni šoli se je vpisala na srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana, smer predšolska vzgoja. Po srednji šoli se je šolala na višji strokovni šoli B2, študij Organizator socialne mreže. Od 13 leta jo zanima raziskovanje medsebojnih odnosov iz različnih zornih kotov, raziskovanje življenja, različnih družbenih tem in psihologija. Uživa v umetniškem ustvarjanju in pisanju. Rada dela z ljudmi.

Odlomek:

Sprehajam se po ulici neznanega mesta. Mrak je. Ulica je prazna. V daljavi slišim žgolenje ptic. Za hip se ustavim in prisluhnem ptičjemu petju. Hodim naprej. Ozrem se naokoli. Na klopi stoji ženska z vrvjo okoli vratu. Nepremično zre predse. Videti je, kot da želi končati z življenjem. Stopim korak bliže in s kotičkom očesa opazujem njen obraz. Videti je obupana. Ustnice razkrivajo žalost. Tiho jo opazujem. Obupana ženska je zamišljena. Iz njenih oči zevata strah in hrepenenje po smrti. Nekaj trenutkov jo tiho opazujem. Opogumim se in ji rečem: »Ne stori si nič žalega. Življenje je prelepo, da bi si ga vzela.« Ženska se za hip obrne proti meni. Obupano mi reče: »Ne govori neumnosti. Ni vredno živeti! Moje življenje je brezupno. Zame ni več rešilne bilke. Pusti me! Življenje ni nikoli lepo. Je nepravično. Pojdi proč! Nikoli več se ne vrni.« Obrne se proč. Čakam in opazujem, kaj se bo zgodilo. Z obupanko stojiva pod ulično svetilko, obrnjeni vsak v svojo smer. Ponovno se opogumim in rečem: »Prisluhni, zakaj je vredno živeti.« Nepoznana ženska me začudeno pogleda. Prisluhne mi. Nadaljujem s svojim govorom: »Življenje je kot morje. Včasih razburkano, drugič mirno. Pridejo težave. Duša je nemirna. Ljubezni več ni. Sreča se rodi z ljubeznijo. Ne dovoli, da smrt prevlada nad življenjem. Naj radost napolni tvoje srce.« Z damo se tiho gledava. Videti je, kot da se je zgodil pravi čudež. Samomorilni ženski se za hip zaiskrijo oči in ustnice rahlo razširijo v kisel nasmeh.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.