Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 81
Velikost: 145 x 225 x 7 mm
Teža: 184 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186284

29,00 

Ljubezen v delu ‘Skrivno življenje’ Pascala Quignarda

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

29.00 €

29,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 81
Velikost: 145 x 225 x 7 mm
Teža: 184 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186284

Nika Štumberger se v svojem delu dotika nečesa, kar bi se morda komu na prvi pogled zdelo nekaj zelo samoumevnega: raziskovanje splošnega pojma oziroma tematike ljubezni pri nekem delu nekega avtorja. Vendar s tem ni tako. Tamo tema ljubezni kot sam avtor Quignard (in njegovo delo Skrivno življenje še posebno) sta izjemna.

Pojem ljubezni oziroma, natančneje, fenomen ljubezni je danes – kljub temu, da se lahko zdi nekaj zelo običajnega, celo “prozaičnega” ali kar banalnega – eden izmed najmanj razumljenih, pa tudi najmanj raziskovanih fenomenov znotraj širokega pluralističnega in interdisciplinarnega polja sodobne humanistike. (dr. Alen Širca)

Quignardov roman je “manifest ljubavi”, toda bralec bo značilne odtenke podobnega manifesta gotovo našel tudi v tem teoretskem rokopisu. /…/ Vrednost pričujoče razlage je tudi v uvidu v to, kar samega pisatelja vodi v tem spominskem romanu o ljubezni: gre za ugotovitev, da je ljubezen skrivnostni izvor in končna točka vseh naših misterijev. (dr. Milosav Gudović)

Avtorica o knjigi:

Naključje ali pa usoda (drugi plati istega kovanca) sta želela, da je trenutek v preteklosti, ko je v moje življenje stopila knjiga, o kateri pišem v tej raziskavi, knjiga, ki tako močno poudarja vlogo in pomen ljubezni, trdno zvezan z mojo prvo bolj zaresno ljubeznijo. Ta trenutek je bil pravo odkritje, ki se je, kot vidim zdaj, ko na vse skupaj gledam s starejšim in bolj distanciranim očesom, morda močneje zapisalo v moje življenje, kot naklonjenost do človeka, ki mi je knjigo pokazal. Osuplost nad njeno nenavadnostjo, nad iskrenostjo, ki daje občutek golote in prisotnost nečesa zamolčanega. Takšno je bilo moje srečanje s to knjigo, ki je v meni takoj vzbudila občutek skrivnosti in tehtnosti. Postala je moja najljubša, tista, h kateri sem se vedno znova vračala, vir modrih mislih in uporabnih citatov in verjetno vse to ravno zaradi tega, ker je nikoli nisem v celoti razumela. Ker misli v njej niso kot na pladnju in raje zahtevajo ne samo ponovno branje, temveč širino znanja, ki ga ne moreš dobiti naenkrat. Ta knjiga nakazuje tudi vse tisto, česar se pravzaprav ne da zapisati. V njenem ozadju je nenehno zavedanje, da je bistvo pravzaprav neizrekljivo in da je vse zapisano le vrtenje mačke okoli vrele kaše.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

31.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,10 

VAŠA CENA

27.90 €

27,90 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.