NOVO
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 87
Velikost: 155 x 230 x 6 mm
Teža: 175 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186963

29,00 

Odnosi v družini, vpletenost staršev in odklanjanje šole pri mladostnikih

VAŠA CENA

27.50 €

29,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 87
Velikost: 155 x 230 x 6 mm
Teža: 175 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186963

Delo Odnosi v družini, vpletenost staršev in odklanjanje šole pri mladostnikih Tanje Matjašič predstavlja pomemben doprinos k teoretski in empirični obravnavi tega področja. Z ugotovitvami predvsem opozarja na globlje vidike oz. morebitne vzroke absentizma v šolah. Izostajanje od pouka in odpor do šole je simptom, ki ima v ozadju tudi socialne in psihološke dejavnike.

Iz knjige:

Odklanjanje šole je kompleksen pojav, ki obsega širok nabor vedenj in vedenjskih vzorcev, ki so povezani s težavami obiskovanja šole ter redno prisotnostjo pri pouku. Odklanjanje šole se kaže v raznovrstnih oblikah, razlikuje se po intenziteti ter ima različne vzroke. To je pojav, ki je deležen vse več pozornosti in ga proučuje stroka na področju pedagogike, sociologije, psihologije, pedopsihiatrije, medicine ter kriminalistike. Strokovnjaki so si enotni, da pri nastanku kompleksnega problema odklanjanja šole igrajo vlogo različni individualni, družinski, šolski in socialni dejavniki. Posameznikove motive in ozadje razvoja odklonilnega vedenja do šole je potrebno preučevati individualno in obravnavati celostno. Absentizem ima za posameznika ne le neugodne kratkoročne posledice, temveč tudi dolgoročne posledice, ki vplivajo na razvoj mladostnika ter njegovo nadaljnjo življenjsko in profesionalno pot. Ustrezno in pravočasno interveniranje je ključnega pomena pri odkrivanju ter preprečevanju razvoja odklonilnega vedenja in posledic.

O avtorici:

Tanja Matjašič je profesorica nemščine in angleščine, ki svoje poslanstvo poučevanja dijakov opravlja že več kot dve desetletji. Avtoričina ljubezen do jezikov ter pedagoškega dela se je zmeraj prepletala z željo po globljem razumevanju posameznika in njegovega delovanja. Svoj osebni in profesionalni razvoj je nadgradila ob študiju družinske terapije. Kot magistrica zakonskih in družinskih študijev razume zakonitosti družinskega sistema in dinamike odnosov, razvojne potrebe mladostnikov ter izzive staršev. Pridobila je veščine in znanja, ki ji pomagajo pri neposrednem delu z mladostniki in sodelovanju z njihovimi starši v pedagoškem trikotniku. Iz potreb današnjega časa, ki vključuje tudi problem absentizma in njegovih posledic ter praktičnem delu na preventivi, je nastala zamisel za pričujoče delo.

O knjigi:

Delo predstavlja pomemben doprinos k teoretski in empirični obravnavi tega področja. Z ugotovitvami predvsem opozarja na globlje vidike oz. morebitne vzroke absentizma v šolah. Izostajanje od pouka in odpor do šole je simptom, ki ima v ozadju tudi socialne in psihološke dejavnike. S tem pokaže na pomen in možnosti oblikovanja preventivnih ukrepov pri preprečevanju absentizma, ki naj imajo v ozadju tudi spodbujanje kvalitetnih odnosov med starši in mladostniki. Funkcionalni družinski odnosi ter vključenost in skrb staršev namreč predstavlja odločilen varovalni dejavnik za mladostnika pri soočanju z izzivi odraščanja, v iskanju svoje življenjske poti, katere pomemben del je tudi izobraževanje. – prof. dr. Barbara Simonič

V pričujočem delu uspe avtorici naglasiti pomen družine in družinskih odnosov za kvaliteten razvoj posameznika in pokazati, da so kakovostni odnosi s straši in odprta komunikacija, prav tako pa tudi sodelovanje s šolo, pozitivno povezani z uspešnostjo pri oblikovanju vrednostnega sistema posameznika in pomembno vplivajo na zmanjševanje tveganja za absentizem. Pričujoče delo predstavlja zanimiv in dragocen prispevek s področja razumevanja doživljanja in ravnanja mladostnikov ter prinaša nova spoznanja s področja obravnave absentizma, ki temeljijo na preučevanju mednarodne in domače strokovne literature in na podatkih, pridobljenih s pomočjo empirične raziskave. – doc. dr. Mateja Pevec Rozman

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

35.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.50 €

31,50 

99 na zalogi

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

98 na zalogi

REDNA CENA:

24.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,24 

VAŠA CENA

23.66 €

23,66 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.