Vezava: mehka
Število strani: 171
Format: 158 x 230 x 11 mm
Teža: 322 gr
Jezik: slovenski
Leto izida: 2024
ISBN: 9789617206388

24,00 

Odzivi na aktualna družbena dogajanja

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Število strani: 171
Format: 158 x 230 x 11 mm
Teža: 322 gr
Jezik: slovenski
Leto izida: 2024
ISBN: 9789617206388

Struktura knjige Odzivi na aktualna družbena dogajanja Bojana Macuha je razdeljena na tri aktualna področja, in sicer: Starost in staranje, Družba na razpotju in Problemi šolstva, vzgoje in izobraževanja.

Vsako področje je zaokrožena celota in omogoča bralcu, da se kritično spozna na tematiko na dokaj poljuben način. Pisci knjig so vedno v precepu, kako predstaviti temo tudi laični javnosti, ki ni vešča akademske terminologije. To je avtorju v celoti uspelo.

Glede na dejstvo, da je avtor, tako teoretik kot tudi praktik, mu kaže prisluhniti. Svoje misli koncizno izraža in daje bralcu skozi polemiziranje misliti. Polemiziranje pa je oblika izražanja teh razmišljanj, kjer človek predstavlja svoje ideje, argumente in stališča ter jih primerja z drugimi mnenji. Je način, kako se različne ideje in rešitve postavljajo na preizkušnjo, da bi našli najboljše možne rešitve.

– Red. prof. dr. Andrej Raspor

V uvodu predstavi pojma razmišljanje in polemike, ki so vsakodnevno prisotne v medijih in s katerimi različni avtorji različno interpretirajo družbeno, kulturno, politično stanje v družbi. Nato si sledijo prispevki s področij, ki ga zanimajo in so nadaljevanje strokovne monografije Polemike in razmišljanja. Kritičen je predvsem na področju vzgoje in izobraževanj, kjer je tudi sam deloval dolga leta. Zanimajo ga vpogledi v dogajanja v družbi, predvsem pa skrb za starejše, katerim v zadnjih letih posveča veliko pozornosti.

Oceno strokovnega dela zaključujem z avtorjevo mislijo, da kdor piše, ne misli slabo. Njegov namen je spodbuditi bralce, da tudi sami kritično razmišljajo, dajejo svoj prispevek k razumevanju stanja v družbi in tako bogatijo poglede na dogajanja, ki so tudi del njih. Menim, da nič ne sme mimo nas, to pa potrjuje dejstvo, da smo aktivni državljani, razumemo sistem, v katerem živimo, in nam je mar za vse, kar se dogaja okoli nas.

Doc. dr. Milena Kerndl

O avtorju: 

Dr. Bojan Macuh je doktor znanosti s področja edukacijskih ved, magister sociologije in prof. slov in soc. Je docent za področje sociologije. Predava na Fakulteti za poslovne in komercialne vede v Celju, Višji šoli za kozmetiko in velnes v Ljubljani, Visoki šoli za transport in logistiko v Ljubljani ter Fakulteti za družbene uporabne študije v Novi Gorici. Znan je kot avtor in soavtor več znanstvenih in strokovnih monografij, učbenikov za visoke šole in višje šole, več izvirnih znanstvenih in strokovnih člankov, sodeluje s prispevki na mednarodnih znanstvenih konferencah. Je aktivni raziskovalec ARRS s področja družboslovnih ved. Znan je tudi kot avtor več leposlovnih del za odrasle, mladino in otroke.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

29.00 €

29,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.