Prelistaj nekaj strani iz knjige
Uredila: Majda Peklaj
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 215
Velikost: 200 mm
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789612601638

30,00 

Pogovor med spoloma

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

30.00 €

30,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Uredila: Majda Peklaj
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 215
Velikost: 200 mm
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789612601638

Pogovor med spoloma (s podnaslovom: Filozofija privolitve) francoske filozofinje Manon Garcie se osredotoča na premislek o privolitvi kot popolnem merilu za razmejevanje med »dobro« spolnostjo in posilstvom.

Idejo postavlja nasproti kulturi posilstva, tj. kulturi, v kateri postaja spolno nasilje družbeno sprejemljivo, saj ga neprestano prikrivamo in minimaliziramo.

Garcia ne želi zgolj analizirati, kaj privolitev je, ampak tudi ugotoviti, ali in pod katerimi pogoji bi dejansko lahko bila učinkovito orodje emancipacije. Pri opredelitvi privolitve tako zazna več problemov:

  • Pravnega – kako zagotoviti učinkovito kaznovanje primerov posilstva, napada in spolnega nadlegovanja?
  • Moralnega – kako lahko razmišljamo o ljubezenskih in spolnih odnosih, ki ne temeljijo na seksističnih in neegalitarnih družbenih normah?
  • Političnega – kako se lahko izognemo ohranjanju nepravičnosti med spoloma, ki se kažejo v ljubezenskih in spolnih odnosih?

Ker razume privolitev v prvi vrsti kot družbenomoralni koncept, analizira glavne filozofske teorije privolitve od 18. stoletja dalje (Kant, Locke, Mill, Rousseau), jih ponovno bere v luči kritične feministične filozofije 70. let 20. stoletja (Beauvoir, MacKinnon, Mathieu, Pateman) in jih dopolnjuje s sodobnimi razpravami (Dougherty, Gavey, Kukla), ki opozarjajo tudi na »sivo cono« med spolnim odnosom s privolitvijo in posilstvom ter na prakse BDSM.

Garcia svoj multidisciplinaren, metodološko bogat razmislek sklene z mislijo, da je privolitev, pojmovana kot erotični pogovor, prihodnost ljubezni in spolnosti.

O avtorici:

Manon Garcia (1985) je francoska filozofinja, ki se raziskovalno ukvarja predvsem s politično, moralno in feministično filozofijo. Ja avtorica knjige On ne naît pas soumise, on le devient in predavateljica praktične filozofije na Freie Universität v Berlinu.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

99 na zalogi

VAŠA CENA

23.90 €

23,90 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.