Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 70
Velikost: 190 x 265 x 5 mm
Teža: 306 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617152524

15,00 

Polnost praznine

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 70
Velikost: 190 x 265 x 5 mm
Teža: 306 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617152524

Priročnik je vsebinska podpora 9. državni tematski razstavi Javnega sklada za kulturne dejavnosti Slovenije, ki sta ga v soavtorstvu napisala Robert Lozar in Janez Zalaznik.

Prostor je eden izmed ključnih gradnikov likovnega dela, elementi, ki predstavljajo polnosti ali praznine, pa so v njem enakovredni. Zato so odnose med polnim in praznim, ospredjem in ozadjem, med glavnim motivom in okoljem, ki ga obdaja, med pozitivnim in negativnim prostorom ali med polno materijo in praznino likovni umetniki skozi zgodovino raziskovali in interpretirali na različne načine.

Priročnik je namenjen (samo)izobraževanju likovnikov, ki jih zanima poglabljanje v tematiko 9. državne tematske razstave, vendar je uporabno študijsko gradivo tudi za pedagoge, mentorje, dijake in študente umetnostnih smeri ter posameznike, ki se profesionalno ali ljubiteljsko ukvarjajo z likovno ustvarjalnostjo, pri tem pa se zavedajo, da je (teoretsko) razumevanje osnovnih likovnih prvin temeljnega pomena tako za likovno gledanje in študijsko proučevanje likovnih del kot za razvijanje kakovostnih avtorskih likovnih praks.

Priročnik je razdeljen na dve med seboj neodvisni, a povezani in dopolnjujoči se funkcionalni enoti. Prispevek Roberta Lozarja v prvem delu poda ključna pojasnila o pomenu prostora in oblike, odnosov med njima in njunih vplivov na našo realno in likovno zaznavo. Razlage so lepo ilustrirane z reprodukcijami likovnih del pa tudi s pomenljivimi citati velikih mojstrov in likovnih teoretikov. Drugi del priročnika je namenjen analitičnim študijam del iz različnih obdobij umetnostne zgodovine. Janez Zalaznik s pomočjo izbranih primerov slikovito opiše in nazorno prikaže, kakšen likovni in vsebinski izpovedni potencial lahko imajo navidezno »prazni« prostori v likovnih delih.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

44.65 €

VAŠ PRIHRANEK: 4,46 

VAŠA CENA

40.19 €

40,19 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.