Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 303
Velikost: 215 x 303 x 22 mm
Teža: 1670 g
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617151039

52,00 

Rex : mit iz plitvine

REDNA CENA:

55 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

52.00 €

52,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 303
Velikost: 215 x 303 x 22 mm
Teža: 1670 g
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617151039

Spomin na znamenito italijansko čezoceanko REX, ki je med drugo svetovno vojno nasedla med Izolo in Koprom, kjer so jo pokončale rekete britanskega letalstva, ostaja zasidrana tudi v kolektivnem spominu naših krajev in naših ljudi. Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran je, v sodelovanju s številnimi poznavalci, zbiratelji in pričevalci iz Slovenije, Italije in Hrvaške, pripravil in izdal kompletno in kompleksno monografijo o ladij, ki je navdihnila tudi Federica Fellinija in je v marsičem dramatično simbolizirala vzpon in zaton ene epohe in enega režima. Leta 2008 je Pomorski muzej Rexu namenil tudi odmevno razstavo.

Z dokumentarnim in fotografskim gradivom izjemno bogato knjigo je uredila Nadja Terčon, soavtorji pa so Franco Juri, Snježana Karinja in Bogdana Marinac. Zunanje strokovne prispevke so podpisali Mitja Lamut, Andrej Gaspari, Danijel Germek in Ljubomir Radić. Italijanski pogled in spomin so prispevali izjemni poznavalci in avtorji knjig o Rexu Maurizio Eliseo, Flavio Testi in Lorenzo Borrelli. O spominu z naše obale so se s prispevki in gradivom odzvali nekateri domači pričevalci, o medijskem razumevanja Rexa pa v knjigi pišejo ugledni novinarji in novinarke.

»REX, mit iz plitvine« je prva monografija o tej ladji v slovenščini, daljši povzetki pa so v slovenskem, italijanskem, angleškem in hrvaškem jeziku. Prav tako so, ob slovenskih prevodih, objavljena izvirna besedila italijanskih avtorjev.

Izid knjige sta omogočila Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Občina Piran. Predstavitve monografije v naših štirih istrskih občinah omogočajo Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran, Občina Piran, Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Izola, Obalna samoupravna skupnost Italijanske narodnosti, Občina Izola, Pokrajinski muzej Koper, Mestna občina Koper, Občina Ankaran in Medgeneracijsko središče Ankaran.

Iz medijev:

Članek na MMC RTVSLO (21. 02. 2023)

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.