Vezava: mehka
Jezik: slovenski, švedski
Število strani: 193
Velikost: 120 x 210 x 16 mm
Teža: 216 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617206463

24,00 

Sedeminsedemdeset odtenkov nežnosti / Sjuttiosju nyanser av tillgivenhet

PREVOD:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

24.00 €

24,00 

5 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski, švedski
Število strani: 193
Velikost: 120 x 210 x 16 mm
Teža: 216 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617206463

Sedeminsedemdeset odtenkov nežnosti je zbirka sedeminsedemdesetih pesmi, ki jih je napisal diplomat, predavatelj, učenjak, pisatelj in pesnik Milan Jazbec. Pesmi izpovedujejo ljubezensko tematiko in so sestavljene iz eno besednih verzov. V tokratni izdaji so poleg slovenskih originalov še švedski prevodi.

Avtor namerava zbirko izdati v vseh pomembnejših diplomatskih jezikih seveda zmeraj kombiniranih s slovenščino. Tako sta že izšli ukrajinsko in nemško slovenska izdaja, v pripravi je že špansko slovenska različica. Ti bodo v diplomatski maniri pripeljali nekaj sveta v Slovenijo in odpeljali nekaj Slovenije v svet.

Janez Pergar (1942-2023), predsednik slovensko-švedskega društva:

S poezijo Milana Jazbeca sem se prvič srečal razmeroma pozno, šele pred dobrim letom, ko smo se v našem društvu pričeli pripravljati na počastitev 25-letnice delovanja našega Slovensko-švedskega društva. Milan je bil član društva že mnogo let, nikoli pa mi ni razkril svoje ljubezni in nadarjenosti za poezijo. Vedel sem, da je plodovit pisec, med prvimi sem prebral njegovega »Martina Krpana, diplomata in vojščaka« (2009), ki mi ga je še toplega prinesel v mojo pisarno v Kompasu.

***

Dr. Milan Jazbec, veleposlanik in profesor, pisatelj našega časa, piše za in o diplomaciji že desetletja. Med nami sta njegova čudovita romana, v katerih se prepletata diplomacija in zasebno življenje diplomata (kot navaja veleposlanik sam), a v minulih letih je odkril še svojo drugo plat, in sicer pesniško. Izgleda, da je bila njegova poezija skrita v globinah njegove duše, in prišla sta čas in trenutek, ko je zazvenel močno in se je s tem zelo priljubil bralstvu. Morda sta njegova poezija in njegove pesniške stvaritve obet, ki bo dopolnil pisatelja, saj je poezija izjemno občutljiva; je kot med umetnosti, posebno rahločutna, je nekaj, kar potrebuje globlje občutke kot tiste mladostnikove. Tako veliko občutje, predstavljeno skozi lirične verze, je veliko odkritje v človeškem življenju, ki se lahko zgodi tudi, ko je človek že v zreli dobi; je močnejše od življenja, je svoboda, je vpetost, je skrivnost, ki je “bolj skrivnostna kot skrivnost sama”. Zato lahko mirno rečemo, da poet skozi ta poetična dela tako dosega pisateljsko zavezo pisati poezijo in občutja ljubezni, ki “ljubi sama” oz. kot bi rekel Lasgush, “nisi ljubila ne ti ne jaz, ampak ljubezen je ta, ki je ljubila.” – Luljeta Adili-Çelik (docentka za albanski jezik na Univerzi Ciril in Metod Skopje, Severna Makedonija)

O avtorju: 

Prof. dr. Milan Jazbec je veleposlanik in redni profesor diplomacije, pisatelj in pesnik ter pripadnik prve generacije slovenskih diplomatov. Zaposlen je na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije. Bil je šesti slovenski veleposlanik v Severni Makedoniji (2016 – 2020) in četrti slovenski veleposlanik v Turčiji (2010 – 2015), nerezidenčno akreditiran v Azerbajdžanu, Iraku, Iranu, Libanonu in Siriji, ter državni sekretar na obrambnem ministrstvu (2000 – 2004).

Knjiga je dvojezična: slovenščina / švedščina

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.