NOVO
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 214
Velikost: 150 x 215 mm
Leto izida: 2009
Distribucija: Avrora
ISBN: 9789619179840

20,40 

Skrivnost otroštva

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 214
Velikost: 150 x 215 mm
Leto izida: 2009
Distribucija: Avrora
ISBN: 9789619179840

»Do novorojenčka ne bi smeli pristopati z občutkom sočutja, ki ga imamo do bolnika, ampak s svetim spoštovanjem in občudovanjem do skrivnosti stvarjenja,« avtorica Maria Montessori zapiše že v prvem poglavju knjige Skrivnost otroštva, ki govori o duševnem zarodku.

To nam večinoma kar uspeva pri dojenčkih, ki jih znamo občudovati. V malem otroku, ki se trma, ki je poreden, pa pogosto ne vidimo več bitja z neslutenimi možnostmi razvoja; bitja, ki nam hoče nekaj sporočiti, nas na določenem področju prebuditi; bitja, ki nas neskončno ljubi.

Zazrti v svoje potrebe ga želimo spremeniti, utišati; nočemo, da nam poruši naš ritem. Nimamo časa, da bi ga opazovali in morda tudi ne dovolj potrpežljivosti, da bi lahko prišli do novih spoznanj o sebi in o otroku. Porednost je izraz notranjega nemira in motnje, neizpolnjene potrebe, stanja napetosti. Maria Montessori si je ta potrebni čas za opazovanje očitno zmogla in znala vzeti.

»Porednost je izraz notranjega nemira in motnje, neizpolnjene potrebe, stanja napetosti. Otrokova duša joka in prosi za to, kar potrebuje, rada bi se branila,« je zapisala. Ji verjamete? Pri delu z otroki s posebnimi potrebami je razvila tako imenovane čutne pripomočke, s katerimi so se otroci učili prek vseh čutov. Razvila je poučevanje z matematičnimi in geometrijskimi oblikami, nenavadnimi vonji ter tipanjem grobih in nežnih površin,« o Marii Montessori lahko preberemo na Wikipediji. Opazila je, da so se otroci s pomočjo njenih pripomočkov naučili več, kot se je od njih pričakovalo. Osrednjo vlogo je pripisala skrbno pripravljenem okolju, ki omogoča, da otrok razvije čudovite možnosti, s katerimi pride na ta svet.

»Zanimanje in koncentracija se bosta pojavila takrat, ko bomo iz okolja odstranili zmedo in vse, kar je v njem odvečnega,« je ugotovila Maria Montessori.

“Ne gre za to, da bi videli metodo. Gre za to, da vidimo otroka. Da vidimo otrokovo dušo, ki je nič več ne ovira in zato lahko deluje v skladu s svojo naravo. Otrokove lastnosti, ki smo jih za hip uzrli, so preprosto del življenja, podobno kot pisane barve ptic ali dišave rož. Te lastnosti niso rezultat nobene ‘izobraževalne metode’. Seveda pa je očitno, da z vzgojo lahko vplivamo nanje.” – Maria Montessori

Knjiga za starše in učitelje.

O avtorici:

Maria Tecla Artemisia Montessori je bila italijanska zdravnica, učiteljica, filozofinja in dobrodelnica. Najbolj je prepoznavna po svoji Montessori metodi poučevanja otrok od rojstva do mladostništva. Njena metoda se še dandanes uveljavlja v šolah po vsem svetu.

Metoda Montessori je nastala iz opazovanja otrok. Spontano početje otrok jo je pripeljalo do novih spoznanj o otroškem vedenju in učenju. Ugotovila je, da otroci čutijo potrebo po ponavljanju, saj jim daje občutek varnosti. Otrok v šoli Montessori ima potrebo po redu in čistoči, saj predmet, ki ga je uporabljal, lepo pospravi na svoje mesto na polici. V učilnici torej vladata red in mir.

»Pomagaj mi, da naredim sam« je glavni in vodilni motiv pedagogike Montessori.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

35.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.50 €

31,50 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.