Prelistaj nekaj strani iz knjige
Urednica: dr. Bojana Rogelj Škafar
Vezava: trda
Jezik: slovenski, angleški
Število strani: 187
Velikost: 245 x 305 x 17 mm
Teža: 1400 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789616388894

29,00 

Slovenski etnografski muzej: prvih sto (1923-2023) (bilingual: slovene / english)

VAŠA CENA

29.00 €

29,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Urednica: dr. Bojana Rogelj Škafar
Vezava: trda
Jezik: slovenski, angleški
Število strani: 187
Velikost: 245 x 305 x 17 mm
Teža: 1400 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789616388894

Pričujoči zbornik je izšel ob obeleževanju 100-letnice ustanovitve Slovenskega etnografskega muzeja (SEM). Prazničen je tako po vsebini, obsegu kot tudi po zunanjosti.

Pri njenem nastajanju je sodelovalo 28 piscev: kustosi in restavratorji SEM, kolegice in kolegi etnologi ter druge strokovnjakinje in strokovnjaki, ki so bili ali so še tako ali drugače povezani z delovanjem muzeja. Pripravili so prispevke, s katerimi iz osebne perspektive, pa vendar strokovno, osvetljujejo vloge in delo muzeja v preteklosti in danes. S svojimi spomini in razmišljanji so ustvarili mnogotero podobo SEM, ki se je na temeljih razvoja etnologije in muzeologije ter z odzivanji na družbeno-kulturna dogajanja razvil v sodoben muzej etnološke dediščine.

Publikacija prinaša privlačen vpogled v delo predhodnikov kustosov in drugih strokovnih sodelavcev muzeja, na katere nas še danes veže spomin, ujet v pridobljene zbirke in gradivo, ki ga muzej hrani, zanj skrbi in ga popularizira. Fotografije, ki spremljajo publikacijo, izpostavljajo tako ljudi, ki v muzeju skrbimo za dediščino, kot tudi izbrane predmete, ki so dragoceni pričevalci znanstvenega in strokovnega muzejskega dela.

Vsebinski sklopi publikacije: uvodu direktorice Natalije Polenec sledi prispevek mag. Inje Smerdel o preobrazbi muzeja v sodobno muzejsko ustanovo. Sledi jima razdelek SEM smo ljudje s 16 prispevki sedanjih strokovnih sodelavcev muzeja, temu pa razdelek Kolegi o nas z 10 prispevki strokovnjakinj in strokovnjakov, tako predstavnikov etnoloških in muzejskih ustanov kot posameznikov, s katerimi je muzej stkal tesne vezi. V razdelku Zgodovina v slikah so nanizane fotografije najpomembnejših razstav, katerih avtorice in avtorji so bili kustodinje in kustosi SEM, ali pa so pri njih avtorsko sodelovali. Sledi jim izbor fotografij nekdanjih sodelavcev SEM. Vsebino zaokrožuje seznam vseh zaposlenih v SEM.

Urednica publikacije je dr. Bojana Rogelj Škafar, kustodinja svétnica SEM. Knjigo je oblikovala Janja Ošlaj.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

16.50 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,65 

VAŠA CENA

14.85 €

14,85 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.