Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 47
Velikost: 125 x 190 x 4 mm
Teža: 77 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186307

18,00 

SOS za živali

KATEGORIJA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 47
Velikost: 125 x 190 x 4 mm
Teža: 77 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789617186307

Zgodbe v knjigi SOS za živali Ksenije Šešerko na izjemno preprost in simpatičen način prikazujejo odnose med otroki. Zlahka jih preslikamo v šolsko ali domače okolje mladih bralcev.

Zgodbe so nastale med epidemijo korona virusa. Avtorica je slišala veliko pripovedi o otrocih, ki so bili zaradi socialne izolacije v veliki stiski. Silovito so doživljali čustva strahu, jeze, pa tudi vsa ostala čustva so bila bolj potencirana kakor ob običajnih razmerah. Zato je žival postavila pred ovire, ki so morale predelati različne stiske na podlagi čustvovanj. Z njimi so otroci, ki doživljajo podobne stiske, lahko celovito pomagajo.

“Vsaka zgodba posebej ima velik socialni in psihološki potencial, a hkrati ponuja rešitev včasih tako zapletenega otroškega problema.  Živali, katerih videz in lastnosti otroci dobro poznajo, bralcem približajo resnične življenjske zagate, skrbi, strahove in čustva, s katerimi se spopadajo mladi v vsakdanjih situacijah. Vsaka zgodba ima prav vsakdanji naslov, ki predstavlja lastnosti otrok, kot so: zavist, jeza, osamljenost, lenost, bojazljivost, žalost. Hkrati pa vsaka ponudi rešitev težave ter poudari smisel in potrebo sobovanja ljudi med seboj.

Zgodbe so napisane ljubeče in prijazno do bralca, saj se ob prebiranju počutijo dobro, obogateni z novo življenjsko izkušnjo. Priporočljivo je, da zgodbe preberejo tudi starši in učitelji, morda skupaj z otroki in odpre se jim svet, ki ga lahko raziščejo skupaj.

Z lahkoto bi knjigo poimenovali SOS za otroke, saj predstavlja temelj in vodilo pozitivnih odnosov med mladimi in odraslimi ljudmi.

Branje zgodb priporočam staršem in učiteljem in pravzaprav vsem, ki se ukvarjajo z ljudmi in jim je mar za ohranjanje in razvijanje človekoljubnih odnosov v našem vsakdanjem življenju.”

Povzeto po spremni besedi Ksenije Popošek, dipl. pedagoginje.

***

Iz knjige:

Učitelj je odšel, Rika pa je še dolgo sedela in premišljevala o njegovih besedah. Noč je prečepela na svoji veji, ko pa so se iglice na smreki obarvale od prvih sončnih žarkov rumeno, jo je premagala utrujenost. Sanjala je o babici. Držali sta se za peruti in v srebrnem soju meseca obletavali domači gozd. Zbudila se je močno pomirjena. Sanje so bile tako žive, da je še vedno čutila svileno gladkost babičine peruti, ki jo je pobožala ob slovesu: ”Premagaj jih, draga moja, predvsem pa uživaj. V mislih bom s teboj.”

Športno noč je pričakala mirna in pripravljena. Ko je detel potrkal po deblu, so se sovice družno zapodile proti ciljni bukvi. Rika je vse premagala za tri dolžine peruti.

”Babica, to je zate,” je šepnila preden je začela sprejemati čestitke.

O Avtorici:

Ksenija Šešerko. Knjiga ji je bila položena v zibel: oče, amaterski pisec, slikar, bralec in zbiralec knjig, mama prav tako strastna bralka. S pisanjem se je spogledovala skozi otroška in mladostniška leta, kasneje pa kot učiteljica svojo strast do pisanja vključevala v delo z otroki. Ves čas je tudi objavljala članke v raznih strokovnih revijah.

S pisanjem se je začela resneje ukvarjati leta 2017, eno leto po upokojitvi. Leta 2019 je začela sodelovati na različnih literarnih natečajih in takoj začela posegati po najvišjih mestih. Leta 2021 je prejela srebrno državno priznanje za izbor in udeležbo na srečanju odraslih literatov – V zavetju besede. Leta 2019 je postala članica literarne in bralne sekcije Vedrina, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Studenci. V tem času se je udeležila več literarnih delavnic. Njena dela so objavljena v več revijah in zbornikih.

V svoje ustvarjanje za otroke vključuje svoji vnukinji, ki kljub zgodnji mladosti stopata po njeni poti.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.