NOVO
Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 279
Velikost: 150 x 210 x 22 mm
Leto izida: 2023
Distribucija: Primus
Založba:
ISBN: 9789617205138

22,80 

Svetilnik

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

24 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,20 

VAŠA CENA

22.80 €

22,80 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 279
Velikost: 150 x 210 x 22 mm
Leto izida: 2023
Distribucija: Primus
Založba:
ISBN: 9789617205138

Knjiga Svetilnik (s podnaslovom: Padci in pobiranja poetičnega pravnika) je intimna, iskrena biografija Marka Pavlihe, s katero nas avtor odpelje globoko v svojo zasebnost ter predrami s tehtnimi premisleki o človečnosti, naravi, materi Zemlji, o etiki ter vsem o dobrem in slabem, kar lahko doleti živo, občutljivo bitje.

Marko Pavliha prizna, da je zašel v življenju v globine alkohola in v višine napihnjenega ega, s privoljenjem soproge Ester ponovi, kako ga je prebudila v sožitje in iskrenost, in opiše tudi svoje pobiranje s političnega parketa.

”Po dinamičnih življenjskih preizkušnjah, škodljivih vplivih okolja, prirojenih lastnostih, padcih in psihofizičnih poškodbah sem imel dve alternativi: da se vdam v usodo, vse izgubim in se ugonobim, ali se pričnem pobirati in izboljševati. Izbral sem drugo pot, zato sem še med vami, srečen kot še nikoli poprej.” Marko Pavliha

Kot deček se je predstavljal kot Mato Lita, se prekucnil z lesenega konjiča in si razbil čelo, pri šestih letih se je povzpel na Triglav, pisal pesmice in proste spise, preživel ugriz podgane in napad vešče in pobegnil od doma. Našla ga je ljubezen njegovega življenja, v vojnih razmerah je opravil doktorat, častnega je doživel pri 60 letih. Po daljšem postopku se je rešil alkoholizma, prebolel opekline političnega bruseljskega ognjenega krsta in še kakšno operacijo za povrh … Skratka, ni mu bilo dolgčas, niti ljudem v njegovi bližini.

”Če je pasti normalno, je zopet vstati fenomenalno – in v tem je vsa razlika med bolj ali manj uspešnimi in srečnimi ljudmi.” Marko Pavliha

Marko Pavliha, iz katerega tudi v živih nastopih prekipeva od iskrive razgledanosti, nas v knjigi spomni na staro hinduistično reklo, ki ga zapiše: ”Kakršen um, takšna oseba. In um, ki se zrcali v njegovih vešče izpeljanih besedah, odlikujejo kremenita dejanja; z njimi bo gotovo svetla opora marsikomu v teh viharnih časih. To je Svetilnik.”

In zanj, kot pravi, je najpomembnejši svetilnik od vseh vedno ljubezen.

”Resnica je, da je v tej knjigi Marko Pavliha kar presenetljivo boleče samoizpoveden. Ter zaljubljen v svojo ‘madono’, kot pravi ljubezenski lirik.” Tone Partljič

O avtorju: 

Marko Pavliha pravi zase, da je najraje človek, zaljubljeni soprog, ponosni oče hčerke in sina, knjigoljub, pisec, pravnik, učitelj in raziskovalec.

Prof. dr. Marko Pavliha je sicer mednarodno priznani pravni strokovnjak, esejist in redni profesor na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani. Preizkusil se je tudi v gospodarstvu in politiki, oboje je zavestno zapustil. Leta 2023 je prejel častni doktorat na Inštitutu za mednarodno pomorsko pravo na Malti. Med njegovimi nagradami izstopata še naziv Pravnik leta ter Zlata plaketa Univerze v Ljubljani. Prištevajo ga med najbolj vidne slovenke pravnike, je član več uglednih mednarodnih inštitucij, tudi Galilejeve komisije, ki premošča prepad med znanostjo in duhovnostjo. Napisal je že blizu 50 knjig ter na stotine člankov. Živi v Novi vasi nad Dragonjo, ima odraslo hčer, pravnico Gajo Ano in sina Benjamina, ki živi v Dubaju. Ob soprogi Ester mu dela družbo tudi toy pudelj Shaun.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.