NOVO
Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 289
Velikost: 155 x 235 mm
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789617083163

29,90 

Zakaj zbolimo

PREVOD:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

29.90 €

29,90 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 289
Velikost: 155 x 235 mm
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789617083163

Dr. Benjamin Bikman, mednarodno priznani znanstvenik in eden vodilnih pri raziskovanju presnovnih motenj, v knjigi Zakaj zbolimo predstavlja revolucionarne dokaze, ki povezujejo hude bolezni in imajo pogosto skupni osnovni vzrok – inzulinsko rezistenco.

Da, inzulinska rezistenca utegne biti ‘epidemija, za katero morda še niste slišali’. Po vsem svetu se borimo z boleznimi, ki so nekoč veljale za redke. Zdravimo simptome, ne da bi se zavedali, da imajo vse pogosto nekaj skupnega.

V podrobno dokumentiranem in lahko razumljivem vodniku dr. Bikman pojasnjuje, kako je inzulinska rezistenca postala najbolj razširjena zdravstvena motnja po vsem svetu in zakaj prizadene vse več ljudi. Čeprav so posledice inzulinske rezistence lahko hude, pa ta ni nujno vseživljenjsko stanje.

Nekaj vprašanj, ki razkrivajo neko povezavo z inzulinsko rezistenco:

• Ali imate trebušne maščobe več, kot bi si želeli?
• Ali imate visok krvni tlak?
• Ali ima (je imel) kdo od vaših bližnjih sorodnikov srčno-žilno bolezen?
• Ali imate visoko raven trigliceridov v krvi?
• Ali vam pogosto zastaja voda v telesu?
• Ali imate temnejše lise na koži ali majhne izrastke (pecljate ali mehke fibrome, papilome) na vratu, pod pazduhami ali na drugih predelih?
• Ali imate sorodnika z inzulinsko rezistenco ali sladkorno boleznijo tipa 2?
• Ali imate sindrom policističnih jajčnikov (za ženske) oz. erektilno disfunkcijo (za moške)?

Dva ali več pritrdilnih odgovorov napeljujejo k branju te knjige.

Avtor ponuja preproste, znanstveno utemeljene pristope za odpravo tega stanja ali preprečevanje njegovega razvoja, vključno z večino kroničnih bolezni, ki jih povzroča. Če želimo zajeziti naraščajočo stopnjo debelosti, sladkorno bolezen tipa 2, Alzheimerjevo bolezen, nekatere vrste raka, bolezni srca in številne druge bolezni, je skrajni čas, da se natančneje posvetimo inzulinu.

Naš način prehranjevanja in telesna aktivnost sta v veliki meri bodisi povzročitelja inzulinske rezistence ali njena ozdravitelja. To, da spremenimo vsakdanje življenjske navade, je najpomembnejše in največ, kar lahko storimo sami. In če smo oboroženi z znanstveno utemeljenimi rešitvami, nam lahko uspe. Ključ do zdravja je pogosto v naših rokah.

Zavedanje o vplivu inzulinske rezistence na zdravje je vse aktualnejše in pomembnejše, zato je dr. Bikman pogosto povabljen k predstavitvi svojih ugotovitev o njej, ozaveščanje širi na javnih nastopih, v podkastih in v razpravah na youtubu, tako da je njegovo sporočilo dostopno najširšemu občinstvu vsega sveta. S tem namenom je nastala tudi knjiga Zakaj zbolimo, ki je prevedena že v nekaj jezikov sveta.

O avtorju: 

Benjamin Bikman je doktoriral iz bioenergetike na Univerzi vzhodne Karoline (East Carolina University) s poudarkom na raziskovanju presnovnih prilagoditev po bariatričnih (metaboličnih) operacijah. Kot podoktorski raziskovalec v sodelovanju Univerze Duke (Duke University) in Medicinske fakultete Državne univerze v Singapurju (Duke-National University of Singapore Medical School) je nadaljeval proučevanje presnovnih motenj, pri čemer se je še posebej posvetil inzulinski rezistenci. Kot profesor na Univerzi Brigham Young (Brigham Young University) v Provu v ameriški zvezni državi Utah in direktor njenega laboratorija za raziskave sladkorne bolezni še naprej raziskuje inzulin, njegovo vlogo regulatorja človeške presnove in njegov vpliv na kronične bolezni. Poleg tega, da je dr. Bikman raziskovalec in predavatelj, je tudi mentor dodiplomskih in podiplomskih študentov. Z njimi pogosto predstavlja in objavlja svoje raziskovalne izsledke. Z družino živi v Provu.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.