NOVO
Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 185
Velikost: 140 x 220 x 15 mm
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789617184778

22,00 

Zgovornost tišine

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

20.90 €

22,00 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 185
Velikost: 140 x 220 x 15 mm
Leto izida: 2024
Založba:
ISBN: 9789617184778

Thomas Moore v knjigi Zgovornost tišine (s podnaslovom: Presenetljiva modrost v pripovedih o praznini) s sočutjem in z globokim vpogledom predstavi privlačno možnost lažjega, lahkotnejšega drsenja skozi življenje ob doživljanju miru, spokoja in odprtosti praznine. Praznina je lahko naša najsijajnejša učiteljica.

Ob pomoči starodavnih in sodobnih zgodb nam ljubeznivo pokaže, da nas nenehna večopravilnost morda ne bo pripeljala nikamor, in da praznina ni primanjkljaj, temveč povabilo.

Ko se vsakodnevno zavedamo spokojne prostranosti našega sveta in našega življenja ter jo tudi cenimo, to ne pomeni, da se umikamo pred resničnostjo, ampak da iz vsega srca izrekamo dobrodošlico vsemu najbolj resničnemu in pomembnemu.

Iz knjige:

Praznina, o kateri govorimo kot o nečem skrivnostnem, je obenem globoka in enostavna. Na področju duhovnosti je praznina svojstvo, ki se pojavi, kadar nismo pretirano navezani na svoja prepričanja in pojmovanja, kadar ne jemljemo vsega dobesedno, ampak raje vidimo metafore in prispodobe, in kadar živimo enostavno, neobremenjeni z lastnino in prekomerno dejavnostjo. Lahko bi rekli, da v vsakdanjem življenju ustvarimo praznino, kadar pospravimo pisalno mizo, počistimo hišo, se znebimo navlake in razvijemo prefinjen občutek za lepoto.

Če premorete v sebi bogate prazne oaze, prostore za osvežitev in predah, verjetno znate bolje uživati v srečnem življenju. Kadar med potovanjem zagledate čudovito goro ali jezero, se znate ustaviti, si vzeti čas za brezdelje in opazovanje. Kadar vidite, da otrok potrebuje pozornost, znate odložiti tisto, kar ste počeli dotlej, in se mu posvetiti. Če potrebujete zgolj to, da sedete in se spočijete, vas ne bo mikalo, da bi se s privajeno hiperaktivnostjo izognili dobrodošlemu počitku.

Praznina je lahko globoko duhovno doživljanje ali pa svojstvo običajnega življenja. To dvoje je povezano med seboj, kajti že s tem, da enostavno preživimo prazno uro, lahko privabimo globoko duhovno spoznanje. Ko si želimo praznino v svojem življenju, je lahko Srčna sutra naš najpomembnejši pripomoček: vse je lahko prazno in zatorej odprto širnemu smislu. Celo praznina je lahko dovolj prazna, da seže v samo jedro vašega bivanja.

Mnenja o knjigi:

»Ta dragocena knjiga je izjemno potovanje v tišino in praznino, dotakne se vseh vidikov življenja; je pravo razodetje.« – častita Joan Jiko Halifax, opatinja zenovskega središča Upaya Zen Center in piska knjige Standing at the Edge

»Izjemno jasno priklicevanje prečiščene zavesti, očarljivo lucidno in pogosto zabavno premišljevanje o neslutenih portalih, ki vodijo k magičnosti in svobodi.« – Bill Plotkin, pisec knjig Soulcraft in The Journey of Soul Initiation

»Moore nam pokaže, da praznina ne pomeni niča in da poanta ni v niču. Razkrije nam pravo resnico – silno, vseobsegajočo pomembnost vsega.« – David Chadwick, pisec knjige Crooked Cucumber: The Life and Zen Teaching of Shunryu Suzuki

O avtorju:

Thomas Moore je pisec knjige Nega duše, ki je bila skoraj leto dni na seznamu knjižnih uspešnic časopisa New York Times. Potem je napisal še trideset knjig, v slovenščini sta izšli tudi Duše dvojčice in Meditacije Thomasa Moora. Pri pisanju povezuje duhovnost, mitologijo, globinsko psihologijo in umetnost. Že štirideset let deluje tudi kot psihoterapevt, predvsem pod vplivom C. G. Junga in Jamesa Hillmana. Diplomiral je iz glasbe in teologije, je oče in mož v ustvarjalni družini, katere člani so tudi slikarka Joan Hanley, glasbenica Siobhán Moore (z umetniškim imenom Ajeet) in arhitekt Abraham Bendheim. Živi v ameriški zvezni državi New Hampshire.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.