Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 579
Velikost: 170 x 240 x 30 mm
Teža: 1077 g
Leto izida: 2022
ISBN: 9789612950392

36,00 

Zunanja politika: Osnove teorije in praksa (2. dopolnjena izdaja)

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 579
Velikost: 170 x 240 x 30 mm
Teža: 1077 g
Leto izida: 2022
ISBN: 9789612950392

Pričujoča knjiga uglednega pravnika, diplomata, mednarodnika, pedagoga in misleca širokih intelektualnih obzorij prof. dr. Ernesta Petriča je nedvomno temeljno slovensko delo o zunanji politiki. Dr. Petrič v njej s celovito uporabo teorije to področje osmisli in mu doda praktične izkušnje iz svoje bogate diplomatske kariere. Prva izdaja iz leta 2010 je že dalj časa razprodana, delo pa je leta 2013 izšlo tudi v angleščini pri priznani mednarodni založbi Martinus Nijhoff.

V zadnjem desetletju so bile v svetu številne mednarodne krize, dogodki in procesi, med njimi taki, ki jih takrat ni bilo mogoče slutiti, kaj šele napovedati – najbolj odločilno nedvomno groba in z ničimer upravičena agresija Ruske federacije na Ukrajino leta 2022. Zaradi njih so v ospredju nova zunanjepolitična vprašanja in cilji, spreminja se razmerje moči med glavnimi akterji v mednarodni skupnosti in nastaja drugačen mednaroden red. Vse to zahteva nove razmisleke pri proučevanju in opazovanju mednarodnih odnosov in zunanje politike, kar je avtorja in izdajatelje vodilo k odločitvi za prenovljeno in dopolnjeno izdajo tega pomembnega dela.

Zunanja politika: Osnove teorije in praksa je najcelovitejše delo na področju proučevanja zunanje politike na Slovenskem, hkrati pa tudi izvirni prispevek k znanju na tem področju v mednarodnem merilu” – iz predgovora doc. dr. Milana Mrgleza.

“Prvo delo slovenskega avtorja, ki se sistematično v obliki monografije ukvarja z dilemami zunanje politike kot znanstveno zasnovanega sistema. Petričeva prednost pa ni samo poglobljena teoretska analiza, ampak tudi bogate diplomatske izkušnje” – iz recenzije prof. dr. Andreja Rahtena.

“Delo predstavlja dosedanji vrh avtorjevega proučevanja zunanje politike, njegovega ukvarjanja z njo ter posredovanja njegovega obsežnega znanja študentom in drugi zainteresirani publiki” – iz recenzije veleposlanika prof. dr. Milana Jazbeca. 

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

23.90 €

23,90 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.