Mehka vezava
453 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789616775182

14,79 

Mati fabrika, mesto in dom

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

16.43 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,64 

VAŠA CENA

14.79 €

14,79 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
453 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789616775182

Znanstvena monografija dr. Karle Oder Mati fabrika, mesto in dom je sinteza večdesetletnih prizadevanj kustosinje Muzeja Ravne na Koroškem, enote Koroškega pokrajinskega muzeja, na področju preučevanja industrijske dediščine matične pokrajine. Izhodišče tega izjemno obsežnega dela je doktorska disertacija, ki jo je avtorica zagovarjala na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Gre za izvirno in kompleksno zasnovano delo, ki s svežim pristopom in na podlagi obsežnega gradiva tehtno argumentirano celovito zajema problematiko, s katero se avtorica ukvarja že vrsto let. Opazna je širina raziskovane tematike, saj je avtorica pri obravnavi uporabljala tako že objavljeno literaturo kot objavljene arhivske, vizualne in materialne vire, k čemur je velik delež prispevala sama z zbiranjem spominov in izjav ljudi, v obravnavanem obdobju na različne načine povezanih z Železarno Ravne. Že v tem delu je pokazala, da je presegla ločnice, ki so nekdaj (umetno) delile stroke, ki proučujejo različne vidike preteklosti. Na srečo večinoma že presežene delitve je avtorica zavrnila že z načinom pristopa v obravnavi problematike. Pri svojem delu se je posvetila raziskovanju delavcev Železarne Ravne in njihovemu načinu življenja, pa tudi drugim  platem razvoja železarstva na Ravnah. Tako se ne izogiba niti vprašanjem bolj tehnološke narave, organizacije dela ali varnostnih sistemov, ki so, kot je pokazala, prav tako vplivali na spremembe v poslovanju in s tem tudi na delovne razmere v Železarni…

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.